Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 pacate capitale in mediul business

de Maria Nicutar 06 Iun. 2014 2510
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu mi le-a soptit Warren Buffett si nu le-am cioplit in tablite de lut. Le-am invatat cu totii in timp. Nu sunt noi pentru nimeni si, cu toate acestea, foarte rar se intampla sa punem in aplicare regulile de aur care ne protejeaza de pacatele capitale.

Pe calea pierzaniei, ca sa pastram totul semi-religios, te duc numeroase cai:

1. Vrei profituri mai mult decat vrei sa deservesti un target al audientei de consumatori.
Daca pui banii pe primul loc, mai bine nu incepi o afacere. Profiturile nu sunt niciodata o motivatie indeajuns de solida pentru a sustine un adevarat imperiu in mediul business. Te vor motiva pe termen scurt, insa nu iti aduc insemnatatea de care ai nevoie.


2. Incepi o afacere pe model "copy-paste" privind in jurul tau. Iata o situatie care imi aminteste de cei care copiau la testele din generala. Sub nicio forma si niciodata nu o sa reusesti sa iei o nota mai buna decat cel de la care copiezi. Si nu este nevoie sa amintim ca in 90% din cazuri ai toate "nesansele" sa iesi din joc fara drept de apel.


3. Te lacomesti asa ca negociezi la sange oricand ai ocazia, chiar si cand esti pe punctul sa obtii mai mult decat ai fi avut nevoie. Daca tu nu lasi nimic pentru interlocutorul cu care duci sedinta de negociere, asteapta-te sa fie si ultima data cand mai negociaza cu tine. Si poti sa fii sigur ca, incet dar sigur, iti vei construi o reputatie de antreprenor cu care nu se poate negocia nimic. Vei pierde contacte importante si viitoare oportunitati de a face afaceri profitabile.


4. Te bagi in troaca si te miri de ce te mananca porcii. Te asociezi cu profesionisti de reputatie subreda. Poate ca inca nu ai acces la profesionisti adevarati sau poate ca cei cu reputatie slaba sunt dispusi sa lasa preturile mai jos. Nu vei plati doar pretul stabilit cu acestia, ci mult peste. Reputatia patata nu se spala niciodata.


5. Platesti salarii minime si astepti rezultate exceptionale, mizand pe strategii de "motivare" total incorecte (spre exemplu: intimidarea angajatilor).
 

6. Iti inseli partenerii de afaceri. La fel ca in viata personala, si in viata profesionala vei culege ce ai semanat. Bine faci, bine gasesti!


7. Iti bati joc de mediul inconjurator, de ape, de natura, de sanatatea oamenilor prin produsele si serviciile pe care le oferi. Daca in ciclul de productie este nevoie sa tai hectare de padure, daca esti nevoit sa poluezi rauri si izvoare, daca esti nevoit sa seci lacuri... aminteste-ti ca nu esti nevoit. Este decizia ta.

Mult succes si afaceri prospere!





Tags: afaceri de successucces in afaceriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Secretul pentru afaceri de succes: puterea prezentului

de Maria Nicutar
07 Ian 2015
Eckhart Tolle se poate sa fie un nume cunoscut si pentru tine. Este faimos pentru milioane de oameni din intreaga lume. Si nu pentru ca este frumos,...

CONCURS Am reusit cu Idei de Afaceri

de Idei de afaceri
27 Nov 2013
ACEASTA este sansa ta! Daca ai reusit sa-ti pui pe picioare propria afacere la care am contribuit si noi prin consultanta oferita in CD-urile cu Idei...

Departeaza-te de tarm si vei descoperi idei de afaceri ca acestea!

de Maria Nicutar
05 Aug 2013
Vrem afaceri care sa ne aduca prosperitate financiara. Nimeni nu ignora acest lucru si nimeni nu il neaga. Vrem independenta financiara si pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]