Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Albumul cu timbre, hobby sau afacere?

de Silviu Marian Banila 28 Iun. 2010 8577
4.29 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Milioane de oameni din intreaga lume au ca hobby colectionarea de timbre, iar numarul lor creste in fiecare zi. Este o pasiune pe cat de interesanta, pe atat de profitabila. Pretul timbrelor a crescut odata cu numarul celor pasionati de achizitionarea acestora. De asemenea, faptul ca se gasesc tot mai greu, da o sansa afacerii cu timbre. Majoritatea oamenilor incep sa colectioneze timbre in copilarie, ajungand la un album serios la adolescenta, respectiv maturitate.

Albumele cu timbre rare pot fi vandute pe bani buni altor colectionari, in vremuri de restriste financiara. Poti incepe o afacere in acest sens, daca esti experimentat si detii o colectie numeroasa de timbre. Ai nevoie, pe langa timbrele aferente, de un album, substante pentru intretinere lor si o lupa. Pretul albumelor de timbre pot varia intre 5 si 200 de euro. Timbrele trebuie manuite intotdeauna cu atentie, deoarece starea lor estetica cantareste mult la stabilirea pretului de vanzare.

Exista cinci categorii in care pot fi clasate timbrele, dupa aspect: excelenta, foarte buna, buna, proasta si foarte proasta. Exemplarele in stare excelenta sunt de multe ori “crema” albumului cu timbre, reprezentand o buna parte din pretul vanzarii. Daca doresti sa afli cat de valoroase sunt timbrele din colectia ta, poti consulta catalogul Scot’s Standard Postage Stamp, care prezinta toate exemplarele din lume. Enciclopedia in trei volume iti poate oferi o imagine clara asupra valorii albumului tau.

Pentru a incepe o colectie, daca nu ai deja, roaga-i pe cunoscutii tai sa stranga timbre din toata lumea, cauta printre plicurile vechi primite de tine si de altii, scotoceste podul casei, pentru ca oriunde se poate ascunde un timbru de valoare. Alte resurse cu potential sunt targurile de vechituri si vanzarile “cu amanuntul”, mai exact cele in cadrul carora proprietarul isi scoate lucrurile “oldies” afara si le pune la vanzare pe o taraba sau un pres prafuit. Poti vinde timbrele colectionarilor sau ziarelor si revistelor specializate in domeniul filateliei.

Investitia in timbre trebuie privita cu atentie. Poti cumpara cateva timbre de valoare pe an, dar intotdeauna trebuie sa urmaresti calitatea, nu cantitatea lor. In Romania, cele mai importante institutii din domeniul filatelic sunt Federatia Filatelica Romana si Muzeul National Filatelic. Intre 1-10 iunie, muzeul a gazduit expozitia “Viata bate iarba”, care face parte din campania “Drogurile strica tot”, organizata de Politia Capitalei. “Sala Lahovary” din cadrul Muzeului Filatelic expune aproximativ 3 milioane de timbre din cele peste 11 milioane disponibile la nivel nationala, unele fiind exemplare unicat. Unele timbre dateaza din anul 1858 (timbrele Cap de Bour din Moldova).

Sectiunea “Filatelie” a site-ului “okazii.ro” contine aproximativ 34500 de produse din domeniul filatelic. Preturile timbrelor pot varia intre 5 ron si…560000 de euro pentru un timbru din anul 1900. Numarul celor care activeaza in acest domeniu este urias. Acesta demonstreaza caracterul de business al unui hobby considerat de unii “batranesc”.

Ca orice alta activitate de colectionare, achizitia de timbre presupune timp, bani si cunoastere. Bineinteles ca timbrele exhaustiv de scumpe nu-si gasesc rapid un cumparator, in timp ce exemplarele accesibile ajung la persoanele interesate. Filatelia nu mai reprezinta demult o indeletnicire izolata, a unui grup restrans de oameni. Iata cum un hobby poate deveni afacere, completat insa de dorinta de cunoastere. Nu poti face tranzactii cu timbre daca nu cunosti ce este valoros si ce nu. De regula, timbrele vechi si editiile limitate au intaietate in fata cumparatorilor.



Tags: timbrehobbyafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Cum sa relansezi o afacere in mod sustenabil?

de Teo Manole
14 Sep 2015
Multe companii traverseaza perioade dificile din cauza surselor de finantarere scumpe (in cazul in care reusesc sa le obtina), a incasarilor decalate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]