Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenorii perfectionisti si antreprenorii realisti ...

de Maria Nicutar 22 Apr. 2013 2525
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Perfectionismul reprezinta cea mai scurta cale catre esec, dezamagire si o serie larga de frustrari. Perfectionistii sunt si cei care isi rapesc singuri timp si energie, irosesc timp si sanse de productivitate se top. Asa ca recomandarea de saptamana aceasta este sa ganditi realist, fara tendinte catre munca perfecta si rezultate perfecte!

Cu alte cuvinte, solutia este sa tindem spre mai bine, nu spre perfect. Perfect nu exista oricum, asa ca din start ne impunem un obiectiv imposibil de atins.

Specialistii in psihologie si psihoterapie ne spun ca perfectionistii sunt unii dintre cei mai buni profesionisti insa, in acelasi timp, sunt si cei care cad cel mai adesea in stari acute de depresie si frustrari serioase. Sunt cei care se auto-dezamagesc si cei pe care toti ii dezamagesc.

Perfectionistii sunt si cei care nu tolereaza greseli, nici pe cele comise de ei insisi si nici pe cele comise de cei din jur. Este, daca vreti, o tendinta spre obsesia ca totul sa mearga perfect, ca toate sarcinile sa fie indeplinite la timp si cu rezultate exceptionale. Orice derapaj de la obiectivul impus de transforma intr-un mare esec. In final, orice treaba finalizata mai prejos de excelent este nemultumitoare si excelent la perfectionisti este identic conceptului "perfect".

Iata ca descoperim cum unii profesionisti extrem de talentati se auto-saboteaza, isi saboteaza singuri succesul, sansele de reusita, sansele de a fi multumiti de ei insisi si de munca lor. De la bun inceput, isi pun singuri piedica si decid ca rezultatele obtinute au sanse extrem de mici de a fi multumitoare.

Si descoperim ca multi isi vor irosi timp si energie, resurse pretioase canalizate catre o sarcina a carei finalizare nu poate fi indeplinita vreodata in termenii pe care ei ii impun.

Mai mult, descoperim ca perfectionistii nu vor accepta laudele din partea altora ca fiind veritabile. Isi vor gasi singuri nod in papura, greseli si mici defecte.

De asemenea, perfectionistii se tem sa incerce lucruri noi si, sinceri sa fim, nici nu prea au timp de asa ceva. Sunt prea preocupati sa perfectioneze lucrurile de care se ocupa de atat de mult timp.

Asa ca tindeti spre mai bine, nu spre perfect si aplicati aceasta regula si in afaceri, si in cariera, si viata personala. Impuneti-va sa va iertati greselile si sa va acceptati defectele. Invatati sa va acceptati asa cum sunteti si tindeti spre mai bine, in propriul vostru ritm. Acesta este drumul catre o viata implinita, plina de acceptare si seninatate!

Sa aveti o saptamana buna si plina de realizari!

sursa foto: www.sxc.hu




Tags: perfectionismperfectionism si realismantreprenori perfectionistiperfectionism in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]