Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Business-uri care lupta pe doua fronturi: Antreprenori, iata ideile de care aveti nevoie!

de Maria Nicutar 10 Sep. 2012 3472
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Citeam acum cateva zile un editorial genial pe Wall-Street. Razvan Enache a ales ca tema pentru editorial sa discute despre necesitatea de a constientiza impactul actiunilor pe care le intreprindem in fiecare zi, una dintre ele fiind ... alegerea portiei pe care o punem in farfurie, portia pe care ar trebui sa o dramuim inca din momentul in care intram intr-un hipermarket.

Long story short, ideea este una excelenta si ar putea sa ne aduca mai aproape de ceea ce ne-am dori cu totii sa putem infaptui: sa putem sa tinem in frau, sa stopam saracia si foametea din lume. Ce trebuie sa facem? Sa nu ne mai umplem farfuria cu mancare pe care nu o vom putea consuma si pe care, inevitabil, o aruncam la cosul de gunoi. Sa nu ne mai umplem cosurile cu mancare in cantitati uriase. Luam ce ne trebuie, in cantitatile necesare. Cu alte cuvinte, dragi romani, arta de a fi chibzuit poate reprezenta calea pe care ar trebuie cu totii sa o apucam.

Acum, probabil ca multi se vor gandi ce treaba are subiectul asta cu mediul de afaceri. Ideea este ca acest subiect este perfect pentru afaceristii si potentialii antreprenori din Romania. De ce? Iata cateva idei de afaceri pe care le extragem din arta de a fi chibzuit:

1. Aplicatii care ne spun ce alimente ne sunt necesare in casa, aplicatii care ruleaza feed-uri realiste, actualizate de membrii familiei pe baza unui buget clar.

2. Aplicatii care ne ajuta sa ne incadram cumparaturile intr-un buget stabilit in mod clar. Ai 100 de ron si vrei sa iei toate produsele de pe lista? Aplicatia iti recomanda ofertele, cantitatile si marcile necesare.

3. Aplicatii care ne ofera retete culinare pe baza unei liste scurte de ingrediente. Ai orez si ardei gras? Ce retete culinare poti incropi fara sa mai dai o fuga la hipermarket. Desigur, aceste aplicatii deja exista, insa intotdeauna pot fi imbunatatite si reactivate.

4. Centre de donatii care pot prelua alimentele de care nu mai ai nevoie. Stii ca ai luat anumite produse la oferta si vrei sa donezi o parte din ele? O firma le poate prelua prin curieri sau iti poate spune catre care centru sa te indrepti pentru a le aduce. Produsele sunt centralizate si apoi raspandite catre orfelinate, aziluri si nu numai.

5. Site-uri cu sfaturi si trucuri care sa te ajute sa economisesti bani, alimente si alte produse.

6. Magazine online care doneaza o parte din profit catre persoanele defavorizate, catre orfelinate, aziluri si nu numai. Cumparatorii ar fi interesati de o astfel de oportunitate de a face un bine in schimbul cumparaturilor uzuale. Se poate merge pe premisa ca daca tot cumperi un produs, de ce sa nu fii sigur ca o parte din banii dati se vor duce catre o cauza nobila?


Am oferit doar sase idei de afaceri pe care le putem porni plecand de la ideea de chibzuinta, de necesitate a economisirii. Cate astfel de idei de afaceri mai sunt si asteapta sa fie valorificate? Sunt multe si toate ne pot aduce beneficii din doua directii clare: profit si sentiment ca ai contribuit la ceva mai presus de propria ta persoana.


Mult succes si spor la afaceri!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: idei de afaceriafaceriidei afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]