Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce face lipsa de unitate intr-o afacere

de Maria Nicutar 13 Mar. 2013 3517
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi dintre angajatii nostri ne cred complet cretini, prosti facuti gramada. Ne cred incompententi abia iesiti de pe bancile facultatii. Ne cred niste indolenti stupizi si de multe ori se intampla ca singura problema sa fie lipsa de comunicare.

Sunt sefa peste angajatii mei. Le spun care sunt noile directii de dezvoltare si multi cred ca am luat-o razna. Dar nu e asa. Nu le spun toate datele problemei, de ce luam o astfel de directie si totul asa brusc. Nu le spun si acest lucru ma afecteaza tot pe mine, alaturi de afacerea care va merge in deriva, purtata de oameni care habar nu au ce trebuie sa faca si de ce fac ceea ce fac.

Si aici sunt doua tipuri de pericol. Ai pus monopol pe procesul de luare a deciziilor? Nu stii cum sa comunici cu oamenii care vor pune in practica deciziile luate de tine? Ambele greseli sunt periculoase, ele generand o serie continua de probleme.

Imaginati-va un sef ca un calaret puternic. Sta calare pe un armasar puternic. Are tot ce ii trebuie ca sa ia decizii si pericolul este mare cand lasi un singur creier sa duca povara lor.

Intr-o zi, calaretul nostru urca in sa si o ia la goana intr-o directie. Face doar un semn discret celor din jur, cei care trebuie sa il urmeze. Acestia se urnesc greu si pornesc totusi. Si aici punem accent pe "totusi". Este un cuvant care cantareste enorm. Totusi, chiar daca nu are niciun sens, chiar daca nu pricep nimic, chiar daca nu au fost consultati, chiar daca nu sunt de acord, chiar daca nu stiu ce ii asteapta, oamenii se urnesc, totusi!

Ce trebuie sa intelegem noi, sefii, este ca acest totusi nu dureaza o vesnicie. Oamenii incep sa rareasca randurile pentru ca drumul duce intr-o directie care ii departeaza de tinta lor. Asa ca multi coboara din sa daca Jan nu se opreste. Si ramane Jan cu calul lui, antreprenorul cu afacerea lui si calul doar cu Jan.

Asa ca avem la dispozitie doua solutii. Delegam, imputernicim, trainuim oameni care sa ne fie alaturi, in luarea de decizii. Ramanem deschisi la nou si la parerile celor din jur. A doua solutie pe care trebuie sa o implementam este cea referitoare la comunicare. Spunem oamenilor ce vrem sa facem, care este viitorul afacerii, ce obiective avem si ce ii asteapta pe ei daca ne vor fi alaturi.

Si atunci cand exista si comunicare si cand deciziile sunt luate la unison si cand acestea sunt comunicate pe-ndelete, atunci exista si acel sentiment de unitate care lipseste mult prea des din cadrul prea multor companii si firme. Si unitatea este cea care face o herghelie de cai sa porneasca in cautarea tintei pe care incerci de atat de mult timp sa o atingi. Jane, intoarce calul si aduna-te!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: idei de afaceriafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]