Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu 21 Sep. 2015 12864
3.97 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile.

 Capitalizare, vanzari, clienti, relatii, negocieri – daca aceste lucruri va sperie, bine ati venit printre cei din liga mare.

Poate veti avea posibilitatea de a delega altcuiva responsabilitatea, insa tot va trebui sa intelegeti ce presupune o afacere.
Sa recunoasteti „vrajeala” si linguselile.

Exista o replica in seria Star Wars, cu care rezonez foarte bine: „Forta poate avea o influenta puternica asupra unei minti slabe”. Acelasi lucru este valabil si pentru linguseli.

Am intalnit zeci de directori si antreprenori care isi creeaza un cerc de oameni lingusitori si slugarnici in jurul lor, recurgand la o gandire de grup in vederea luarii deciziilor. Mai devreme sau mai tarziu, acestia ii vor trage cu siguranta in jos.

Nu exista nicio rasplata fara risc. in zilele noastre, toata lumea se autointituleaza antreprenor, insa daca nu va asumati niciun risc, nu va caracterizeaza termenul. Pentru a avea succes pe cont propriu, la un moment dat va trebui sa treceti dincolo de linia de siguranta. Daca ar exista o modalitate mai usoara sau mai sigura, toata lumea ar profita de ea. Va asigur ca nu exista.

Adevarul este ca antreprenoriatul nu se rezuma la un efort de genul „a incerca marea cu degetul”.

Daca nu sunteti dispus sa mergeti inainte, ar trebui sa aveti in vedere un alt tip de job. Insa daca sunteti de parere ca aveti ce e necesar, acestea sunt o serie de concepte fundamentale pe care ar trebui sa le intelegeti si sa le imbratisati.




Tags: afaceriafacereantreprenoriat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.97 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

In goana dupa clienti - idei ingenioase de impachetare a produselor

de Teo Manole
13 Iun 2016
Cum lumea continua sa evolueze, cresc si cerintele pentru portabilitatea produselor. Suntem o specie interesanta de consumatori. Vrem sa accesam...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]