Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne afecteaza propriile noastre decizii...

de Maria Nicutar 10 Iun. 2013 2122
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Luam decizii in fiecare zi si este esential sa intelegem ca fiecare dintre acestea vine la pachet cu anumite rezultate, cu anumite consecinte! Din pacate, de multe ori, ne dam frau dorintelor si impulsivitatii si luam decizii fara sa le cantarim, fara sa le gandim in perspectiva lor pe termen lung.

Daca am face-o, am opri intreg procesul actiunii imediat, inspaimantati de ce ar putea urma daca nu am tine cu toata fermitatea fraiele actiunilor noastre.

Un manager este prea grabit sa ofere subordonatului sau un sfat bun si arunca in aer o informatie aleatorie de care angajatul sa se prinda. Sau isi respinge angajatul spunandu-i ca nu are timp si ii anuleaza propunerea.

Un alt superior stie ca vanzarile stagneaza pentru simplul motiv ca perioada anului nu este un prielnica. Cu toate acestea, isi lasa angajatii sa creada ca este vina lor si ii pune sa munceasca dublu. In mod real, uitam ca angajatii nostri sunt persoane inteligente si care vor intelege cand este timpul sa mearga alaturi de superiori care sa ii ajute sa se dezvolte in mod optim si sa apuce un drum corect, nu unul fals!

Un manager nu are rabdare sa isi critice angajatii in mod pozitiv, proactiv si atunci apeleaza la jigniri si la critica negativa. Tipa la angajatul sau si il priveste cu toata dezaprobarea de care este capabil in acel moment.

Un alt sef uita ca victoria finala este a acelora care isi ofera sfaturile si informatiile. Asa ca isi lasa angajatii sa bajbaie pe intuneric. La urma urmei, si el a invatat singur si fara ajutorul nimanui. De ce altii sa beneficieze de sfaturi gratuite. Sa ii lasam sa munceasca, nu-i asa? Esential de inteles este ca firma pierde cand va lasati angajatii sa comita fiecare greseala din calea lor, in loc sa ii lasati sa invete din cele deja comise de altii. La urma urmei, vreti sa reinventati roata?

Un manager crede ca este in regula sa impuna o limita irealizabila, intangibila, unui subordonat. Poate ca asa, acesta va reusi sa depuna si mai mult efort decat ar depune in mod normal. Ce nu stim este ca angajatii nostri se lasa dusi de nas o data, de doua ori, poate si de trei ori. Mai departe, se poate sa ii pierdem.

La final, nu uitati ca intr-o lume ideala, superiorii ar trebuie sa fie cei pe care ei insisi si i-ar dori! Actionati tinand cont de perspectivele actiunilor voastre, tinand cont de consecintele pe care deciziile voastre le produc, tinand cont de faptul ca daca oamenii vostri sunt slabi sau nepregatiti, lenesi sau demotivati, o mare pondere din vina v-ar putea apartine!



sursa foto: www.sxc.hu




Tags: managersefisuperiorimanagementafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Cum sa relansezi o afacere in mod sustenabil?

de Teo Manole
14 Sep 2015
Multe companii traverseaza perioade dificile din cauza surselor de finantarere scumpe (in cazul in care reusesc sa le obtina), a incasarilor decalate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]