Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Departeaza-te de tarm si vei descoperi idei de afaceri ca acestea!

de Maria Nicutar 05 Aug. 2013 3232
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrem afaceri care sa ne aduca prosperitate financiara. Nimeni nu ignora acest lucru si nimeni nu il neaga. Vrem independenta financiara si pentru acest obiectiv vom munci din greu.

Desigur, unii vor depune toate eforturile pentru a ajunge sa isi indeplineasca obiectivele, insa nu cu eficienta necesara. Spunem asta pentru ca exista si romani care muncesc mai putin si mai eficient.

Este o mica-mare diferenta. Muncesti mult mai putin si faci mult mai multi bani. Asa se intampla cand pui in comparatie un roman care se chinuie sa acopere 30 de hectare cu cartofi cu unul care pune doar 3 hectare cu valeriana sau cu levantita ECO sau cu rucola BIO sau cu un soi de catina care se cere oriunde si oricand, la preturi foarte frumoase!

Si descoperi ca unii romani prefera sa mearga pe culturile pe care le sustineau si bunicii lor si altii care se avanta putin mai departe de tarm. Asa se face ca avem romani care au intrat in competitie puternic de tot, impotriva unor jucatori din intreaga lume, la productii variate de legume, fructe, plante medicinale si aromatice: brocoli, andive, catina, oregano, valeriana, mustar, levantica, afine, coacaze, zmeura samd.

Cine spunea ca nu poti sa faci bani din trandafiri de Damasc. Este si rusinos sa spui ceva diferit cand stim ca litrul de ulei de trandafir este undeva pe la pretul de 3000 - 6000 de euro, in functie de calitate, soi, densitate, puritate si alti factori decisivi pentru stabilirea unui pret corect. In orice caz, daca ai reusit sa dai un litru de ulei de trandafir si ti-ai luat o masinuta frumoasa, nu prea mai ai nimic de spus! Ai afacere zdravana si cu potential incontestabil.

Si nimeni nu mai poate spune nimic, mai ales cand descopera ca unii se pricep sa munceasca putin si inteligent, sa scoata productii mici si valoroase, nu intinse pe silozuri uriase. Avem nevoie de echipament putin, necostisitor, de ingrasamant putin, de sisteme clasice de irigatie. Insa, cel mai mult avem nevoie de acea deschidere catre nou, catre risc aparent.

Spun ca este un risc aparent pentru ca, in fapt, riscul este mai mare atunci cand te decizi sa ocupi 30 de hectare cu o cultura mare. Se poate sa fie un an slab la rapita sau la grau anul acesta. Poate ca porumbul va avea un randament ingrozitor anul acesta. Si ai riscat 30 de hectare. Toti banii tai sunt intr-un singur cos, si ce mai cos!

Asa ca recomandarea mea este sa munciti cat mai putin si sa va orientati catre culturile care va pot aduce la hectar cat va aduc altele la zeci de hectare. Concentrati-va pe plantele care va imbogatesc prin valoarea lor calitativa, nu prin cantitatea lor.

Mult succes si afaceri prospere!





Tags: afaceriafaceri prospereafacereafaceri originale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]