Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fat Destept pe un cal alb vine sa ne fure business-ul. Aruncati cu agendele!

de Maria Nicutar 04 Nov. 2011 2944
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vorbeam zilele trecute, in cadrul unui interview cu George Avram, un trainer absolut genial in Inteligenta Emotionala si Public Speaking. L-am intrebat de ce sunt altii mai daruiti si se bucura de un nivel mai ridicat al Inteligentei Emotionale. Mi-a dat o veste minunata: Inteligenta Emotionala se invata, se exerseaza, se cizeleaza si ajunge la o maturitate reala in timp. Nu ne nastem cu abilitatile de Inteligenta Emotionala si deci povestea nu se sfarseste niciodata.

M-am bucurat, normal. Eu nu ma simt deloc daruita. Nu prea am niciun dar, sincera sa fiu. Nu gatesc, nu pictez, de cantat nici nu se pune problema, nu citesc oamenii, nu pot negocia cu incredere, nu comunic cu eficienta, nu imi pot convinge nici macar copilul, daramite vreun furnizor sa mai lase la pret, nici nu pot sa imi beau cafeaua fara sa nu vars jumatate pe mine.

Sunt o fiinta “neindemanatica” si la propriu si la figurat. Si treaba cea mai buna este ca stiu ca devin din ce in ce mai “neindemanatica” cu cat realizez cata nevoie au afacerile mele pentru a creste de o persoana sigura pe sine, care sa isi eficientizeze maniera in care relationeaza cu ceilalti oameni, care sa se cunoasca si sa ofere rezultate optime in afaceri si in viata personala.

Si adevarul este ca multi dintre antreprenorii din prezent inca mai cred in Fat Destept pe un cal alb care o sa vina sa le fure business-ul doar fiindca sunt mai inzestrati. Dam rapid cu piciorul unor oportunitati reale, imense chiar si renuntam prea rapid. Pornim la drum catre antreprenoriat nepregatiti, fara uneltele, armele necesare.

O sa ne dam in cap cu agendele de programari in loc sa tratam situatiile in modul cel mai eficient posibil. O sa ne bagam pixurile in ochi la fiecare sesiune de negocieri fiindca nu suntem in stare sa managerizam situatia asa cum se cuvine pentru a obtine ce vrem. O sa ne strangulam cu cravatele si cu bretelele ca nu putem sa comunicam in mod corect mesaje demne de clasa a 6-a.

Si uite asa, vine Fat Destept si ne fura afacerile doar pentru simplul fapt ca asta s-a gandit, in cele din urma - probabil dupa ce au cedat bretelele - ca este timpul sa isi perfectioneze abilitatile de inteligenta emotionala, sa invete sa vorbeasca in public, sa invete sa comunice ca la carte, si fara lovituri strategice de agenda.


Tags: inteligenta emotionalageorge avram

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]