Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Franz, gandeste dincolo de profit! S-ar putea sa dai de aur!

de Maria Nicutar 29 Oct. 2012 3034
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ma intreba un potential antreprenor, acum cateva zile, daca ar renta sa isi deschida o shaormerie la iesirea dintr-o scoala, chiar langa poarta de intrare. Am ras cu lacrimi ca sa nu plang. A fost un ras nervos si s-a terminat cu un oftat lung. In aceste clipe mi-am dorit sa nu mai aud de nicio idee de afacere, niciodata.

Si asta pentru ca am intalnit foarte multi antreprenori si potentiali antreprenori care nu stiu cum este sa gandesti dincolo de tine insuti, dincolo de profituri, de ROI, de flux de numerar, de analize de marketing si ce se mai vinde in Romania.

Si multi spun ca traiesc intr-o lume a mea, o lume care nu are nimic de-a face cu mediul business din Romania. Nu stiu ce vinde? Nu stiu ce afaceri merg in Romania si in ce ar mai trebui sa se investeasca? Sau poate ca incerc sa mai cred ca noi, afaceristii, suntem cei care putem sa educam, inainte de a face bani. Si apoi banii vor mirosi mai bine!

Si adevarul este ca noi decidem ce vom oferi clientilor nostri. Noi decidem daca la poarta scolii deschidem o shaormerie sau o covrigarie, o briosierie sau un chiar un mic stand cu sucuri naturale si fructe proaspete. Si adevarul este ca daca stii cum sa iti vinzi marfa, clientii vor da buzna. Acesta este adevarul absolut, in stare pura. Ai grija cum iti vinzi marfa, ce "ambalaj" folosesti, cum o promovezi. Chiar ai putea sa o vinzi si, in acelasi timp, sa schimbi viata unei audiente in bine.

Dar Franz se va decide totusi sa deschida shaormeria.

"Haideti, copii! Azi avem shaorma cu de toate, la oferta. Comanzi una mare si primesti o doza de suc acidulat. Asta ca e vineri. Luni si miercuri avem alte reduceri si mai interesante."

Si Franz va scoate bani buni de la copiii cu bani de buzunar. Copiii vor manca shaorma si parintii se vor intreba de ce au deja burta la varsta de zece ani, de ce respira greoi cand urca doua etaje, de ce nu mai mananca supa de legume acasa si cer ... shaorma. Si asta pentru ca noi, afaceristii, educam! Fie ca ne dam sau nu seama, noi educam o audienta sa mearga intr-o anumita directie, cea pe care noi o imprimam.

Asa ca lasati shaormeriile mai departe de scoli  si centrati-va atentie pe business-uri mai potrivite pentru audiente-tinta atat de fragede.

Sa aveti succes, spor la idei de afaceri si ganditi mai departe de profituri!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: afaceriprofituri afaceriafaceristi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]