Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In goana dupa clienti - idei ingenioase de impachetare a produselor

de Teo Manole 13 Iun. 2016 22760
3.94 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum lumea continua sa evolueze, cresc si cerintele pentru portabilitatea produselor.

Suntem o specie interesanta de consumatori. Vrem sa accesam pagini de Internet in timp ce comandam mancare de la pizzeria din celalalt capat al orasului, trimitem SMS-uri in timp ce ne strecuram prin trafic sau vorbim cu clientii cand ne ducem copiii la scoala.

Societatea este alcatuita din persoane ca noi, care vor sa faca un milion de lucruri simultan. Aceasta tendinta a oamenilor de astazi a determinat companiile sa vina cu idei ingenioase de ambalare a produselor. Producatori din toate domeniile au incercat sa-si ajute clientii in goana lor de zi cu zi, oferindu-le ambalaje deosebit de practice.

La presiunea organizatiilor cu profil ecologic, marile companii au creat „ambajale verzi“ care imbina utilitatea cu grija pentru mediu. Coalitia Internationala pentru Ambalaje Sustenabile – o organizatie internationala cu mai mult de 200 de membri – sustine ca ambalajele sustenabile trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

- sunt eficiente si au costuri reduse de productie;
- sunt produse, transportate si reciclate utilizand energie regenerabila;
- sunt facute din materii prime provenite din produse reciclate;
- nu contin compusi nocivi pentru sanatatea oamenilor;
- designul optimizeaza consumul de materiale si de energie;
- sunt recuperate cu usurinta dupa utilizare si reciclate.

Cutia in care incape orice

Este o inventie simpla prin care se elimina tot spatiul irosit dintr-o cutie. Aceasta este o cutie destinata produselor transportate cu vaporul si are rolul de a minimiza spatiul utilizat cu depozitarea. A fost realizata de designerul Patrick Sung de la firma americana Universal Packaging System.

Punctul tare al ambalajului sta in capacitatea de a se mula pe produse de orice forma. Acest ambalaj este de fapt un carton dreptunghiular cu o forma de triunghi trasata pe suprafata sa, dupa care se poate ambala cu usurinta orice obiect. Pentru ca ocupa exact acelasi spatiu ca si obiectul in sine, ambalajul permite incarcarea mai multor. Economia de spatiu inseamna mai putine transporturi si mai putin combustibil consumat.

Totusi, exista si cateva dezavantaje ale acestui ambalaj. Mai intai, ce companie ar angaja forta de munca suplimentara pentru a impacheta fiecare obiect, in functie de forma sa? Pana acum nu exista o varianta automatizata a ambalarii.

Apoi, este posibil ca in realitate sa nu se faca economie de spatiu. Daca produsele sunt ambalate in forme ciudate sunt sanse mari sa nu se potriveasca intre ele pentru a salva spatiu. Acesta este principalul avantaj al cutiilor traditionale, de forma patrata sau dreptunghiulara.

Utilizarea ambalajului flexibil ramane la alegerea fiecarui producator in parte. Pentru unele produse, s-ar putea sa merite efortul ambalarii manuale si personalizate.




Tags: produseclientiambalajeambalate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

4 trucuri infailibile pentru a va pune clientii pe fuga

de Marian Curelaru
31 Ian 2014
De regula, intr-un astfel de spatiu sunteti obisnuit sa gasiti sfaturi, recomandari sau exemple de bune practici. In acest caz, ar trebui sa cititi...

Fraza care irita clientii cel mai rau? Iata ce sa nu spui niciodata!

de Maria Nicutar
24 Sep 2013
"Aceasta nu este responsabilitatea mea.", noteaza Geoffrey James, pentru INC, ca fiind cele mai urate cuvinte de catre clientii nostri. Evident, am...

Legile de aur pentru a ramane prima alegere pentru clientii tai!

de Maria Nicutar
03 Sep 2013
Clientii de care avem nevoie pentru a ne rotunji cifra de afaceri sunt, adesea, greu de identificat. Si daca i-am descoperit, este al naibii de greu...

Strategii simple (si gratuite) care iti dau clientii pe spate!

de Maria Nicutar
26 Iul 2013
Vrei sa iti dai clientii pe spate si sa le castigi loialitate pentru totdeauna si inca o zi? Se poate! Trebuie doar sa ii impresionezi cu adevarat,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]