Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Managementul timpului sau managementul impresiilor?

de Cristina Apopei 20 Sep. 2011 3013
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori te gandesti ca in viata tot ceea ce conteaza este echilibrul. Totul este bine teoretic, insa haideti sa coboram putin din sferele inalte si sa vedem ce implica de fapt acest echilibru idilic. E simplu sa spui “sunt o persoana echilibrata”. Daca acest lucru inseamna ca ai un management al timpului mai bun ca un ceas elvetian si viata ta a ajuns la punct si virgula, nu inseamna neaparat ca acel izvor de liniste interioara a fost atins. Simplu. Robotizarea nu este calea optima. O planificare de fier nu te face mai uman si cu atat mai putin stresat.

Lucrurile trebuie sa curga natural si relaxat. Linistea e ceva ce se dobandeste in timp, la fel si sentimentul de implinire. Cand momentul este potrivit totul se aseaza. Poate ca presiunea de a fi la timp, fericiti si “zen” este adeseori prea mare. Daca nu stii deja cateva tehnici de managementului timpului, daca nu ai 2-3 agende sau calendare, deja parca nu incerci sa fii un om organizat si echilibrat.

Sa fim realisti si cat se poate de sinceri, toate instrumentele din lume nu iti sunt de folos daca tu ca si persoana nu esti pregatita pentru a-ti organiza si eficientiza existenta. Sunt atat de multe cazuri de personae ce de ani buni merg la cursuri de managementului timpului si stiu toate metodele. Oricat s-ar stradui, tot raman in urma, tot nu ajung la dorita ordine. Este aceasta dezideratul lor veritabil sau unul social?

Managementul timpului a devenit mai mult o parte a imaginii personale, o modalitate de a incerca sa controlezi si sa robotizezi mai mult din viata proprie. Pana cand omul nu este pregatit pentru echilibrul real si nu stie clar prioritatile sale, totul ramane la nivel de impresie. Da, e bine sa ai un brand personal de om extrem de organizat. Insa totul tine de ceea ce iti doresti cu adevarat.

Haideti sa ne oprim un moment si sa vedem cat timp ne mananca de fapt acest management al timpului si cat stres ne produce faptul ca nu respectam programul schitat. Daca pentru voi raportul este unul echitabil, va felicit. Daca simtiti o presiune suplimentara, mai bine asteptati momentul optim pentru astfel de tehnici. Important e sa fim fericiti. E atat de simplu. Impresiile sunt doar o mica suprafata, fericirea si relaxarea sunt lucruri cu adevarat importante.



Tags: managementul timpuluiimagine personalaechilibru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]