Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mediocritatea pe care o lasi sa continue

de Maria Nicutar 06 Nov. 2013 2139
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mediocritatea pe care o lasi sa continue este si principalul motiv pentru care afacerea ta se va ingropa singura, fara piedici puse de competitori. Le usurezi treaba enorm. Sa lasam sa continue doar comportamentul de la care asteptam rezultate exceptionale. Sa lasam sa continue doar munca oamenilor care ne ridica afacerile pe culmile succesului.

Ceea ce pare stagnare este, in fapt, esec mascat. Putin inteleg acest lucru in profunzimea reala. Trist este ca multi vor spune, cu o anume justificare, ca stagnarea reprezinta o perioada normala, naturala pentru orice afacere. Nu poti doar sa cresti... Aiurea!

Doar afacerile slabe isi vor permite perioade de stagnare. Afacerile conduse de manageri care exprima indeajuns de multa forta, de manageri care isi vor folosi resursele umane asa cum trebuie vor fi cele care vor returna rezultatele asteptate.

Din pacate, prea multe afaceri sunt conduse de manageri-controlori si nu de manageri-leaderi! Managerii nu mai pot ocupa acelasi rol ca acum doi ani sau ca acum 3 luni.

Lumea managerilor se desfasoara mai rapid decat ne imaginam ca este posibil. Au fost controlori ai executiei. Acum sunt catalizatorii rezultatelor. Ei sunt cei care trebuie sa filtreze angajatii pagubosi de cei care detin merite reale de a fi adusi in fata si urcati pe pozitii din ce in ce mai bune.

Si principala lor abilitate este cea de a detecta mediocritatea. Detectati mediocritatea pentru ca va rupe din profituri. Actionati rapid si dati un exemplu pentru ca afacerea sa nu se imputa, lucru care, din pacate, se intampla foarte rapid.

Detectati mediocritatea sub toate formele ei, alaturi de irelevanta. Si irelevanta se regaseste in orice companie, in cazul multor angajati si manageri. Sunt cei care ofera rezultate irelevante pentru pozitia pe care o ocupa. Nu vor reusi niciodata sa impinga afacerea catre victorie fiindca nu imping in directia potrivita. Aici trebuie un manager-catalizator sa intervina si sa indrepte lucrurile. Insa si managerii devin cateodata irelevanti si uneori ajung pe culmile mediocritatii.

Aici solutiile sunt mai drastice si mai greu de pus in aplicare. Daca pestele a apucat sa imputa de la cap, vai de coada!

Afaceri cat mai prospere!



Tags: afaceriafaceri mediocreafaceri prospereafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]