Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu toti cei care ratacesc sunt si pierduti...

de Maria Nicutar 07 Apr. 2014 3120
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai 30 de ani si simti ca pamantul iti fuge de sub picioare. Seful tau are 28 si iti spune cat de bine va merge strategia lui daca ai pune-o in aplicare fara sa o mai pui tu sub semnul intrebarii.

Ai 45 de ani si crezi ca timpul nu mai are rabdare cu tine. Forte nevazute te vor opri din a-ti porni o afacere. Pur si simplu esti prea batran. Este mai confortabil sa ramai in departamentul in care sefii iti dicteaza fiecare pas, in care parerea ta poate ca nu valoreaza asa mult cat ti se lasa impresia, unde nu vei avansa cu adevarat nici daca  depui toate eforturile din lume.
 
Ai 60 de ani si te bucuri nespus de mult ca ai nepoti. Le spui despre anii de glorie cand erai lacatus mecanic si apoi sef de service auto. Le arati primul fluturas de salariu si acum le pui banuti in pusculite, chiar din prima ta pensie.
 
Cum ar fi daca toti acesti ani ar constitui borne atinse catre visul tau cel mai puternic: o afacere a ta? Cum ar fi daca la 60 de ani ai porni o afacere cat se poate de profitabila? La urma urmei, nu va fi nevoie sa tragi cu carca si sa invarti la mori de apa. Este nevoie de o idée buna, bine valorificata, cu o suma de bani indeajuns de solida, cu ajutorul unor profesionisti de incredere.
 
Pare prea simplu sa fie adevarat? Chiar atat de simplu este. Singuri ne complicam demersurile. Inventam greutati si obstacole care ne stau in cale. Inventam nevoia de a da spaga, de a plati mite si de a da atentii pentru a realiza ce altii reusesc in mod legal si pentru a trece de greutati pe care altii le intrec fara interventii suplimentare.
 
Ne scuzam. Inventam obstacole, greutati si umflam riscurile ca sa ne pastram in cercul de confort in care este cald si bine, insa teribil de riscant. Nu ajungi niciunde daca nu te misti, daca nu dai din coate, daca nu iti pui mintea la contributie, daca nu arunci in joc eforturi, investitii, idei si deschidere catre risc.
 

Motivational pentru unii, inspirational pentru altii, decisiv pentru cativa dintre cititorii nostri… Iata cateva date referitoare la varsta pe care o implinisera deja cativa dintre cei mai de succes antreprenori din lumea intreaga, conform Entrepreneur, cand visul lor a inceput sa prinda viata:
 
- Ray Kroc, fondatorul McDonald’s a vandut pahare de hartie si mixere de milkshake pana la varsta de 52 de ani!
 
- Mary Kay Asha, fondatoarea Mary Kay, a vandut carti si articole casnice pana la varsta de 45 de ani.
 
- Andrea Bocelii a cantat la pian, in baruri diverse, pana la varsta de 33 de ani
 
- Amancio Ortega, fondatorul Zara, pana la varsta de 30 de ani a fost asistent de vanzari intr-un magazin de camasi
 
- Ang Lee, director de film, pana la 31 de ani a fost sot casnic
 
- J.K. Rowling, autoarea Harry Potter, a fost mama casnica ce traia din ajutor social, pana la varsta de 31 de ani
 
- Suze Orman, guru in domeniul financiar, a fost chelnerita pana la varsta de 30 de ani
 

Iata doar cateva exemple de antreprenori care au dat lovitura, chiar daca mai tarziu. Au avut curajul sa isi urmeze visul antreprenorial indiferent de varsta, de job-urile din trecut, indiferent de neincrederea de care ar fi avut parte la intrarea in mediul de afaceri.
 
In consecinta, va recomand sa nu uitati ca succesul se ascunde, de cele mai multe ori, nu foarte departe. Trebuie doar sa aveti curaj sa credeti in ideile voastre si in succesul pe care il meritati, indiferent de varsta, indiferent de pregatire, indiferent de realizarile de pana acum.
 
 
Mult succes si afaceri profitabile!




Tags: afaceri de succesafaceri in romaniastart afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Secretul pentru afaceri de succes: puterea prezentului

de Maria Nicutar
07 Ian 2015
Eckhart Tolle se poate sa fie un nume cunoscut si pentru tine. Este faimos pentru milioane de oameni din intreaga lume. Si nu pentru ca este frumos,...

Secretul unei afaceri de succes? Totul pleaca de la oamenii din echipa...

de Maria Nicutar
25 Mar 2013
Secretul unei afaceri de succes... Iata o fraza care poate parea total inutila pentru ca multi afaceristi stiu ca nu exista o reteta singulara care...

3 sfaturi pentru femeile care isi doresc cariere sau afaceri de succes!

de Maria Nicutar
15 Mar 2013
Vrem cariere de succes si apoi si afaceri care sa ne aduca profituri mari, faima si recunoastere in mediul de afaceri. Vrem sa fim independente si sa...

Vreti afaceri de succes? Luati-va o slujba mai intai!

de Maria Nicutar
04 Iun 2012
Cate esecuri descoperim in mediul de afaceri, in fiecare zi? Sunt prea multe si majoritatea sunt esecuri foarte mari, esecuri care duc direct sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]