Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parintii constiinciosi si constienti de nevoia organizarii programului micilor "antreprenori"

de Maria Nicutar 21 Aug. 2011 3158
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Copiii nostri sunt elementele care ne asigura pacea interioara, linistea si ne ofera o fericire imensa cand ii vedem crescand. Te doare sa ii vezi cum cresc de repede, dar acest lucru este necesar si toti ne dorim ce este mai bun pentru copiii nostri. Vrem sa ii vedem dezvoltandu-se ca „antreprenori” in viata, ca oameni care isi dezvolta proiecte si visuri intr-un mod constient si avantajos. Copiii sunt viitorul nostru si in ei trebuie sa investim bani, timp si energie.

Cu adevarat, exista un trend foarte avantajos pentru copii in ziua de astazi. Cu totii il aplaudam si ne bucuram cand vedem parinti grijulii si ultra-grijulii care au inteles cat de daunator poate fi sa iti lasi copilul sa se bucure de timpul lui liber exclusiv cu batul in tarana, pe maidane, printre masini care gonesc in viteza si raufacatori la tot pasul. Nu suntem paranoici cand gandim in acest fel, dat fiind situatia cu care ne confruntam in prezent. Din ce in ce mai multi raufacatori ne pun copiii in pericol si lucrurile nu par sa se imbunatateasca.

O solutie viabila si pe care multi dintre noi am adoptat-o cu mai multa pace interioara este sa ne scoatem copiii de pe strazi de la joaca cu mingea si sa ii atragem in proiectarea de programe bine puse la punct. Vinerea este zi de pian, joi este zi de gimnastica, miercuri este iarasi zi de pian, marti avem limbi straine, luni avem cursuri de auto-aparare si apoi un curs scurt de dans. Copiii au destul timp liber si pentru teme si toate aceste cursuri sunt modalitati prin care ei se relaxeaza daca noi, ca parinti stim cum sa le prezentam.

Prea multi isi trimit copiii la cursuri fara sa se consulte cu ei, ii obliga sau le impun o anumite preferinta personala. Gresit! Copiii vor adora un curs pe care il pot alege ei si il vor urma cu pasiune si interes sporit.

Acum, multi se vor gandi ce legatura are acest editorial cu lumea afacerilor. Ei bine, oamenii de afaceri si potentialii, cei care aspira la antreprenoriat trebuie sa isi asigure succesul atat in viata profesionala cat si in cea de familie, trebuie sa isi educe copiii ca mici „antreprenori” in viata lor personala.

Atunci cand copiii vor reusi sa isi pastreze si sa se obisnuiasca cu un program bine delimitat in viata lor, atunci vor creste si se vor dezvolta ca persoane mature, responsabile, cu o traiectorie benefica in viata.

Multi nu inteleg acest lucru si continua sa isi lase copiii prada pentru o soarta care mai mult ca sigur nu exista. Soarta ne-o facem noi si o facem noi pentru copiii nostri pana cand ei vor fi gata sa si-o ia in propriile maini. Fara un start benefic nu vom putea sa le asiguram sanse egale in fata celor mai scoliti dintre cei scoliti.
 




Tags: copiiantreprenoriafacericopii scoliticursuri copiiparinti grijulii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]