Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Popandaii grabiti si galetusele cu bani multi

de Maria Nicutar 29 Sep. 2011 3217
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri sunt deja himere pentru multi dintre noi. Ne lovim de birocratie, de imposibilitatea de a obtine imprumuturi necesare, de lipsa de specializare si de o experienta de lucru cu care nu ne vom descurca. Ne gandim, desigur, ca vom aduce alaturi de noi profesionisti, specialisti, consultanti, experti cu care sa facem treaba buna. Acum, haide sa gasim si banii pentru a-i plati in mod corect!

Problema romanilor este ca vor mult pentru foarte putin. Dam salarii mici si avem asteptari atat de mari, cerinte care exced cu mult posibilitatea angajatilor nostri de a oferi performanta si eficienta. Si cu toate acestea, noi vrem! Si vrem mult!

Antreprenorii de astazi, mai ales cei care si-au infiintat afaceri in 2011 si antreprenorii care au planuri cu idei de afaceri pentru 2012 trebuie sa inteleaga ca afacerile mici, ideile de afaceri mici sunt cele care chiar functioneaza cu un influx regulat de resurse, fie ca vorbim de bani, efort, volum de munca, necesar de angajati samd.

Ideile de afaceri mici vor fi intotdeauna, nu numai in 2011 si in 2012, alegeri inspirate, alegeri pe care ne bazam sa ne elibereze cele mai bune rezultate. Le demaram incet, treptat, cu resurse limitate, in mod realist si le lasam sa creasca ca pe coca de gogosi.

Unii se aleg cu un aluat flexibil, elastic, numai bun de intins in directii rezonabile de dezvoltare. Altii se aleg cu un aluat care aminteste de solul din timpul unei secete. Este dur, nu il putem modela in nici un fel si nici nu detine vreo sansa reala de expansiune. Il aruncam la cosul de gunoi sau il aruncam in tigaie si speram sa iasa ceva din el. Poate, poate! Cine stie? Dar cine mai vrea sa stie?

Problema multor romani aflati in imposibilitatea sau in lipsa de vointa de a-si demara afaceri mici in mod corect, treptat, cu efort sustinut este ca se uita prea mult pe internet, la „filme cu prosti”, in care un tip bine, la costum de firma mare, cu un evantai de bani le ia ochii si mintile. Facem bani peste noapte, ii adunam in galeti mari, multe cat sa putem duce cat ne trebuie.

Cat despre efort, ei bine aici intervine legea relativitatii. Tipul bine are un zambet care face cat un bec de 100 W, arunca in mod frenetic bancnote, rade zgomotos langa o piscina cu femei frumoase, deschide o sampanie, tot repeta in mod obsesiv cuvantele „tu”, „bani”, „acum”, „haide”, „excelent” si lista continua in mod alarmant.

Noii guru ai internetului spun ca nu mai trebuie sa depui efort. Haide alaturi de noi sa faci bani cum au facut si ceilalti 2 milioane de popandai de care nu am mai auzit de cand au cumparat cartea cu secrete care te face miliardar in euro peste noapte. Dar noi nu vrem sa devenim miliardari peste noapte. Noi vrem ca voi sa deveniti miliardari peste noapte. Noi doar vrem 10 euro pentru cartea cu secretele cele mai bine pastrate, cartea care contine tehnici pe care celelalte companii nu le cunosc. Ei umbla pe
intuneric si au noroc. Da, asta este, au noroc. Voi ne aveti pe noi!

Popandaii dau bani si cumpara carti cu secrete, carti cu tehnici revolutionare fara sa se intereseze cine este autor, cine a redactat cartea, ce cronici de carte exista, ce pareri si opinii ofera cei care au mai achizitionat-o samd. Cumpara si se bazeaza pe promisiunea ca nu vor depune efort, ca vor face bani fluierand, ca vor deveni faimosi in cel mult 10 zile si ca vor intineri cu 12 ani daca stau intr-un picior in timp ce citesc cartea miraculoasa.

Dar pe cine mai intereseaza asa ceva, noi ne grabim ca oferta expira in 10 minute si am putea sa ne pierdem sansa vietii, sansa care vine intr-o galeata mare sau in doua mai mici.




Tags: afaceriidei de afaceriafaceri miciidei de afaceri miciafaceri 2011afaceri 2012

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]