Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poti sa iti motivezi oamenii? Aceasta este intrebarea care conteaza in prezent!

de Maria Nicutar 08 Nov. 2013 2132
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Poti sa iti motivezi oamenii? Cat de multa energie investesti in acest aspect? Cat de multe eforturi depui pentru ca oamenii tai sa munceasca asa cum ar face-o daca ar fi afacerile lor la mijloc.

Evident, oamenii nu inteleg ce inseamna aceasta afacere pe care ei doar o reprezinta. Ei nu pot privi imaginea din perspectiva cea mai larga. Ei nu pot privi lucrurile din perspectiva ta. Nu este de judecat. Este un lucru perfect normal, natural, corect.  

Afacerea ta nu este si afacerea lor. Sunt doar prinsi in afacerea ta si trebuie sa ii faci sa inteleaga ce scop detin pentru binele afacerii care le ofera un loc de munca, salariu cat mai bun cu putinta si sanse de progres si dezvoltare profesionala.

In momentul in care oamenii tai sunt remunerati in mod corect, strategiile de motivare devin tinta principala pentru orice antreprenor si pentru toti managerii lui. In lipsa unui salariu corect, restul strategiilor se vor dovedi intotdeauna ineficiente.

Palma data pe spate, scrisorile de multumire si aparitia pe tabelul cu omul lunii nu se dovedesc a fi cu adevarat eficiente atunci cand povara cheltuielilor neplatite si a datoriilor care se strang apasa pe umerii oamenilor tai. Pune-te in locul lor si inainte sa ii pui pe ei sa priveasca lucrurile din prisma ta, priveste tu din perspectiva lor. Cat de mult timp rezisti? Este greu sa lucrezi cu entuziasm cand simti ca muncesti mai mult decat primesti (salariu, dezvoltare, training, respect, apreciere, progres, sanse de viitor, stabilitate, noi provocari). Sa tinem minte ca nu totul se reduce la bani, dar de aici pleaca.

Asa ca primul pas este sa stabilesti care este salariul corect pentru oamenii tai. Nu cuantifica volumul de munca. Exista oamenii care ofera valoare in 2 ore cat altii in 8 ore. Stabileste care este potentialul fiecarui om si cat la suta da fiecare!

Unele persoane pot oferi rezultate mai bune daca li se ofera sansa sa demonstreze acest lucru. In consecinta, sa luam in considerare acest lucru atunci cand investim in oamenii nostri. Oferiti-le sansa sa demonstreze ce rezultate pot oferi si cat de eficienti se pot dovedi.

Charles Handy, in cartea sa "The Hungry Spirit", noteaza exceptional de frumos faptul ca toti suntem spirite infometate ce ravnesc la un scop, la o tinta pe care sa o atingem in munca noastra. Asa ca nu uitati niciodata sa stabiliti aceste tinte si sa va permiteti oamenii sa si le impuna cu frontiere cat mai departate.

La final, in spatele salariilor corecte stau mai multe elemente esentiale: mandria ca munca lor este apreciata si cu adevarat importanta, respect din partea colegilor si superiorilor, noi si noi provocari care elimina rutina ce darama orice angajat.

Iata ca am descoperit doar cateva aspecte de care tinem cont cand ne motivam oamenii. Nu uitati ca baza, fundatia este, fara dubii, salariul corect. De aici plecam in cautarea unui angajat perfect!


Tags: managementmotivare angajatimotivarea angajatilorangajati motivati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Vrei o strategie de management imbatabila? Incearca o donatie!

de Maria Nicutar
20 Feb 2015
Vrem strategii de marketing imbatabile si strategii de management care sa mearga struna! Acesta este adevarul. Avem produse si servicii de calitate...

Top 5 sfaturi pentru managementul afacerii tale!

de Ilinca Dobrescu
25 Aug 2014
Afacerile nu se conduc simplu si nu se conduc de la sine. Nu se conduc nici de catre angajatii nostri, fara aport de valoare din partea noastra, fie...

De ce nu glumim cand discutam despre motivarea angajatilor nostri!

de Maria Nicutar
01 Sep 2013
Angajatii nostri reprezinta singurele noastre investitii reale, veritabile, care se vor amortiza extrem de rapid si care vor returna profituri mari!...

Managementul timpului sau managementul impresiilor?

de Cristina Apopei
20 Sep 2011
Uneori te gandesti ca in viata tot ceea ce conteaza este echilibrul. Totul este bine teoretic, insa haideti sa coboram putin din sferele inalte si sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]