Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suntem setati sa devenim cainosi?

de Maria Nicutar 16 Oct. 2013 2316
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suntem cainosi pana in punctul in care devenim fiorosi la privire. Si suntem multi, din pacate. Ne-am invatat sa credem ca intr-o lumea rea trebuie sa te inraiesti ca sa poti supravietui. Fight fire with fire. Haideti sa lasam focurile putin si sa incepem sa redevenim oameni. Nu doar ca se poate si altfel, ci este mai bine altfel. Trebuie doar sa ai curaj sa crezi.

Peste tot vad oameni care se hranesc (cu maxima placere) cand "musca" din cei din jurul lor. Partenerii de afaceri trag de bani in toate partile. Consultantii de afaceri isi dau in cap unul altuia, pentru un contract mai gras. Concurentii s-ar rupe'n bucati daca ar avea ocazia. Angajatii isi imagineaza superiorii ca pe cei mai mari dusmani ai lor.

In loc sa ne muscam si sa ne hranim cu necazul produs celor din jur, de ce sa nu lucram impreuna? Este un drum presarat cu vorbe bune, cu unitate si calm, cu energie pozitiva, cu putere de inovatie, cu proactivitate.

Pana la urma, daca stam sa privim in urma, istoria este presarata cu acte de curaj din partea unor fosti competitori care au decis ca zilele razboiului si a conflictelor trebuie sa se termine. Si cand au luat aceasta decizie, au descoperit o noua fata a realitatii. Si au descoperit nu doar ca se poate si altfel, ci ca este mai bine astfel, cand nu te hranesti decat cu rezultatele pozitive ale celui de langa tine.

Zilele trecute am avut neplacerea sa stau de vorba cu o fosta sefa. Inca era "sefa", doar ca acum era "a naibii rau de tot". Femeia considera ca daca nu devii astfel, nimeni nu te baga in seama si nu iti respecta ordinele si ca intr-o lume rea, asa trebuie sa fii ca sa poti sa rezisti.

Din pacate, inca mai sunt multi oameni de afaceri si profesionisti care traiesc in bezna completa. Nu vor rezista prea mult pe pozitia pe care se afla fiindca se hranesc cu idei complet eronate.

In loc sa ne asezam de cealalta baricada a terenului fata de angajatii nostri, ar trebui sa fim langa ei. Ar trebui sa ne privim partenerii de afaceri in ochi si sa le dovedim ca pot avea incredere in noi pana la capat. Ar trebui sa mergem la furnizori si sa le demonstram ca facem tot posibilul ca profitul lor sa creasca din ce in ce mai mult fiindca stim ca daca celui de langa noi ii este bine, si noua ne va fi.

La final, invatam sa lungim plapuma aia nenorocita sa ajunga la toti. Nu mai tragem de ea ca sa ne facem strat dublu cand cel de langa noi are deja gripa. Il tragem langa noi si il invatam sa faca la fel cu cei de langa el. Roadele vor aparea, insa doar daca esti om cu cei de langa tine. Lasa-l cu defectele lui. Nu il mai judeca. Pune-te in locul lui. Gandeste lucrurile din perspectiva lui. Vei intelege multe si, mai presus de orice, vei realiza ca in echipa, lucrurile merg mai bine.

Sa aveti succes, echipe de top si afaceri prospere!



Tags: afaceri prospereafaceriafacereafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]