Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un sfat pentru antreprenorii cu picioarele pe pamant!

de Maria Nicutar 12 Mar. 2012 2725
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Citeam zilele acestea un articol foarte interesant, articol centrat pe metodele prin care sa iti motivezi angajatii, atentie, fara bani! Deci, cu alte cuvinte, nu iti trebuie bani ca sa iti motivezi angajati. Nu iti trebuie deloc bani, ci multa creativitate. Asta se intampla doar pe Marte.

Banii motiveaza mai mult decat orice si acest lucru o spunem fara pic de rusine. Nici nu vad de ce ar trebui sa ne fie rusine ca ne dorim bani pentru a ne "rasplati" singuri pentru efortul depus.

Articolul spune ca o palma prieteneasca pe spate face mai mult decat o marire salariala. Serios? In ce lume face o palma pe spate mai mult decat o suma de bani adaugata la salariu? De banii aia imi dau singura cate palme vreau pe spate si ma felicit singura cat de mult imi doresc. Imi cumpar ceva dragut si ma simt deja mai "felicitata" de o mie de ori. Imi dau seama ca sunt valoroasa, ca sunt respectata, ca sunt tratata in mod corect.

In ce lume trebuie sa existam noi si sa ne conducem munca pentru a fi mai fericiti ca primim o lauda cand luna se termina si stim ca datoriile ne preseaza in cel mai adevarat sens al cuvantului?

Adevarul este ca pentru multi angajati care se simt defavoraizati din punct de vedere financiar si sunt chiar motivati sa creada acest lucru si au argumentele potrivite si reale, o plama pe spate pare o forma excelenta de batjocura.

Si adevarul este ca multi incearca sa ne spuna ca a astepta mai multi bani, sub forma de mariri salariale sau bonusuri, reprezinta metode neviabile pentru dezvoltarea noastra ca profesionisti.

Stati sa vedeti cat de mult se vor dezvolta angajatii dvs cand nu ii remunerati in mod corect si cand ii rasplatiti doar cu laude si palme prietenesti pe spate. Se vor retrage in micile lor birouri si vor incepe sa munceasca cu maxima frenezie, cu spor si mult drag, cu motivatie maxima, cu o tenacitate de tigru siberian, cu rapiditate si vor spune:

"Da, voi munci si mai mult si mai bine, cu mai multa eficienta! Vreau sa dau si mai mult si asta fiindca stiu pentru ce o fac. Stiu de ce voi rupe si mai mult timp din timpul meu liber si voi lucra si in pauze si nu mai voi duce nici la toaleta ca sa pot sa muncesc si mai mult. Luna viitoare ma asteapta din nou o palma pe spate sau un mesaj scris de mana sefului meu in care imi multumeste pentru rezultatele excelente. Pentru asta imi doresc sa muncesc si mai mult. O voi face, faceti-mi loc! Si o strangere de mana nu ar fi nici ea prea putin. Ar face treaba completa!"

Venele incep sa i se umfle pe frunte, creierul se inflameaza si el, tensiunea o ia razna, pune mana pe Extraveral si pe cutiile de Antinevralgic. Nu mai are, cutia e goala de luna trecuta cand a primit ca recompensa un loc de onoare pe tabla cu omul lunii. Omul lunii este el si asa va fi si luna viitoare daca nu ajunge la vreun sanatoriu din munti.

Dragi antreprenori, realitatea este tare cruda de cele mai multe ori. Nu va asteptati la performante sporite din partea angajatilor dvs daca ii mituiti cu acadele si palme pe spate, cu o lauda pompoasa in fata colegilor. Ei asteapta mai mult si de maniera in care va veti achita de aceste asteptari depinde si succesul afacerii.

Nimeni nu spune sa ne platim angajatii mai bine si cand nu merita nimic in plus. Solutia sta in acordarea unei atentii sporite pentru a intelege care sunt angajatii care merita mai mult si pe care riscam sa ii pierdem fiindca avem buzunare inchise si o creativitate debordanta.


Tags: afaceriafaceri de succesangajati motivaticreativitate afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]