Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4.5 miliarde de dolari se platesc pentru inventiile grupului Nortel

de Adela Simonescu 02 Iul. 2011 2580
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Apple, Research In Motion (RIM), Microsoft, Ericsson, Sony şi EMC Corp au reusit sa invinga grupurile Google si Intel in licitatia deschisa pentru achizitionarea portofoliului de brevete apartinand grupului Nortel, conform Reuters. Acesta se afla in situatie de faliment si reprezentantii sai au decis sa scoata la licitatie mai mult de 6000 de brevete si cereri de omologare in domenii profitabile din industria comunicatiilor.

Acestea includ wireless 4G, data networking, tehnologii optice, trafic de voce, internet, networking social si semiconductori. Nortel este, cu adevarat o achizitie profitabila pentru cei care au castigat aceasta licitatie importanta si pentru o suma nemaintalnita in acest domeniu. George Riedel, directorul de strategie al Nortel afirma ca ”aceasta suma a tranzactiilor este fara precedent, si la fel este si interesul marilor companii pentru acest portofoliu”.

Intr-adevar, numerosi avocati si experti din domeniu s-au asteptat la o suma maxima de 2 miliarde de dolari pentru a se plati pentru achizitionarea portofoliului de brevete apartinand grupului canadian.

Asteptarile tuturor au fost intrecute datorita unui razboi adevarat dintre Google si restul grupurilor cu interese. De fapt, aceasta este diferenta de pret care a fost platita si a venit ca replica impotriva detinerii de patente importante pentru Google.

Google, a deschis licitatia pentru achizitionarea brevetelor cu suma de  900 de milioane de dolari in aprilie, insa nu a fost de ajuns fata de cat au platit celelalte grupuri. Google are un mare interes in achizitionarea patentelor din domeniul telecomunicatiilor in principal.

Sa ne gandim la platformele dezvoltate de grup si la software-urile de tip Android. In lipsa mai multor patente care sa il protejeze de procese costisitoare, Google se afla intr-o situatie grava de vulnerabilitate.

Majoritatea patentelor vor fi despartite in areale diferite si impartite de grupurile care au castigat licitatia. Astfel se va asigura o utilizare si dezvoltare optima pentru toate inventiile falimentarului Nortel.






Tags: nortellicitatia nortelpatente nortelbrevete nortel

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]