Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arta de a mai termina un masterat in prezent!

de Maria Nicutar 05 Nov. 2012 3086
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi ma intreaba de ce nu am facut un master si privesc lucrurile cu multa senintate, ca si cand raspunsul nici nu mai merita dat. Imi provoaca o stare de furie cand vad persoane cu studii superioare pe posturi mici, marunte. Si unii au master!

Ce raspund cei cu master sau cu doctorat cand ii intrebi ce au de gand sa faca mai departe? Pleaca toti in strainatate, acolo unde vor fi platiti pentru ceea ce stiu sa faca.

Ce zic angajatorii cand vad un candidat cu master sau cu doctorat? Multi cred ca este o simpla diploma si ei vor experienta, internship-uri, dovezi ca nu este vorba doar despre cunostinte pe hartie, ci puse in practica.

Cu alte cuvinte, daca ai master sau doctorat, tot vei ajunge la munca de jos, pana prinzi experienta. Si pana prinzi experienta celor ce deja lucreaza in acel domenii, ti se cam acreste. Incepi sa cauti alte orizonturi in care sa iti duci cunostintele.

Si ce mai zic unii angajatori cand vad un candidat ce detine master sau doctorat? Multi se gandesc ca este o diploma luata simplu, o diploma pe care oricine o poate lua. Asa ca vor prefera sa ia in companie oameni care deja lucreaza in domeniu si care invata restul lucrurilor din mers.

Si totusi, le dau dreptate si angajatorilor pentru reticenta de care dau dovada. Cu totii avem cunostinte care se lauda ca au luat master-ul "din mers", fara eforturi mari. Si acestia strica totul. Acestia fac cea mai proasta publicitate celor care au muncit din greu sa ajunga la nivelul de cunostinte pe care il detin astazi.

Dar din marea de masteranzi si doctoranzi, exista si cei care merita sa intre pe posturi bune in companii importante, companii care sa le ofere salarii mari.

La final, ramai mut de confuzie. Realizezi ca este o adevarata arta sa mai faci un master. Trebuie sa incepi sa muncesti inca din facultate, inainte sa alegi un master. Faci multa munca marunta si in paralel termini o facultate, termini un master si apoi si un doctorat. Este greu si de multe ori angajatorii nu iti asigura toate conditiile ca tu sa termini cursurile cu succes. Cei de la facultate sunt revoltati cand aud ca vrei sa pastrezi un loc de munca full-time in paralel cu toate acele cursuri importante.

Din toate partile simti cu ceilalti trag de tine si totul pare un labirint in care sa te strecori cu cea mai mare maiestrie. Trebuie sa le faci pe toate, sa le impaci pe toate: sa ai bani, sa termini si facultatea, sa avansezi si in cariera potrivita.

Este greu si totusi rezisti pentru ca vrei sa iti aprofundezi cunostintele. Nu vrei doar inca o diploma la CV. Vrei sa iti dovedesti ca esti bun si mergi pana la capat. Desigur, la final se poate sa dai peste un angajator care nu da doi bani pe diploma ta, crezand ca ai obtinut-o usor, la fel ca toti ceilalti, pe pile si spagi, prin copiat si fara stres. Asa ca nu va fi interesat de ce ai tu de oferit.

Si ce urmeaza? Vei merge la alt angajator, unul care, la randul lui, va dori sa vada ce stii sa faci, nu ce diplome ai. Si aici te asteapta munca de jos, "pana castigi ceva experienta si te obisnuiesti cu cultura organizationala de la noi".

Si saracul om devine acru de furie. Se lasa in fotoliu foarte adanc, trage o cafea langa el, aprinde o tigara si incepe sa caute un loc de munca afara. Nu il invinovatim si nu ne uitam la el cu mirare sau cu greata. Stim ca este un creier valoros si un om care merita mai mult. Asa ca ii spunem cu tot dragul sa se care cat mai repede catre o tarisoara in care angajatorii sa ii priveasca CV-ul si sa zambeasca incantati, nu sa inceapa sa strambe din nas inainte de prima jumatate.


Spor in toate!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: mastermunca strainatatemaster strainatate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]