Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asteptai sa apara motivatia, inspiratia, scanteia de geniu?

de Maria Nicutar 26 Mar. 2014 2398
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Franz Kafka este considerat unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului 20. Activitatea sa profesionala era de avocat. Cum a reusit, cu toate acestea, sa isi faca timp pentru cartile care ne-au marcat intr-un mod atat de profund?

In fiecare zi, scriitorul a urmat un program stabil. Scria seara, dupa ora 23.00, dupa ce venea de la lucru, dormea si lua cina cu familia sa. Scria timp de cateva ore, in fiecare seara, pana sa adoarma.

Nu este singurul care a urmat un program in vederea indeplinirii obiectivelor sale.

Iata cateva exemple de artisti care urmeaza un program strict, conform lui James Clear pentru Entrepreneur:

- Maya Angelou inchiriaza o camera de hotel unde merge sa scrie. Ajunge la 18:30 si scrie pana la ora 02.00, cand pleaca acasa pentru a se ocupa de sarcini de editare. Nu doarme niciodata la hotel.

- Michael Chabon, castigatorul premiului Pulitzer scrie cinci nopti pe saptamana, de la ora 22:00 la 03:00 dimineata.

- Haruki Murakami se trezeste la ora 04:00 si scrie timp de cinci ore. Apoi merge la alergat.

James Clear noteaza pentru Entrepreneur: "Munca celor mai mari persoane creative nu este dependenta de motivatie sau inspiratie, ci de faptul ca urmeaza un pattern si o rutina. Este actiunea de a duce catre progres actiunile zilnice, de rutina, care duc catre succes. Nu este vorba despre nicio scanteie de geniu. Asta este un mit."

Mai mult, in articolul sau, James Clear aseamana intreg procesul de creatie cu cel al progresului la sala de forta. Nu poti sa te astepti sa bati recordul la ridicarea greutatilor intr-o zi anume. La final, totul se reduce la periodicitatea cu care ai fost prezent in sala, langa greutati. Ai venit luni, marti, miercuri si joi si chiar si vineri. La final, devii mai bun doar datorita eforturilor depuse pana acum.

Astfel, descoperim ca succesul in orice creatie se bazeaza pe rulajul eforturilor pe care le depui in mod constant. Trebuie sa iti permiti si sa dai gres, si sa ai zile proaste, cand scrii slab si cand nu poti sa ridici greutati cat pentru un record.

Trebuie sa continui sa depui eforturile care te vor aduce mai aproape de victoria mult-asteptata. Astfel, fiecare zi in care continui eforturile devine o noua treapta pe care poti pasi pana cand vei ajunge la obiectivul stabilit.


James Clear conclude:

- Daca nu ai un program clar, bine definit cand trebuie sa te ocupi de sala, in fiecare zi vei gandi astfel: "sper sa am motivatia necesara sa merg la sala"

- Daca afacerea ta nu detine un sistem clar de marketing, vei veni mereu la birou cu degetele incrucisate si sperand ca vei gasi o cale prin care sa ajungi la liman.

- Daca nu ai un interval de timp in care sa scrii, mereu vei gandi astfel: "Pur si simplu am nevoie sa imi gasesc motivatia sa scriu."


Motivatia nu se gaseste, ci se include in program!

Sa aveti succes si afaceri prospere!



Tags: motivatiemotivatie afaceriafaceriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]