Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atitudinea face totul, in afaceri, in cariera, in viata personala!

de Maria Nicutar 20 Aug. 2012 3542
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anthony Robbins ne invata un lucru pe care il stiam de mult timp, de la mame si de la bunici, de la educatoarele de gradinita si de la prieteni :"Gandeste pozitiv si vei avea parte de lucruri pozitive". Desigur, am intalnit aceste invatamanite sub diverse forme. Am fost invatati sa ne gandim la lucruri placute atunci cand suntem demotivati, sa ne concentram pe ceea ce merge bine cand simtim ca totul se prabuseste in jurul nostru.

Si tot asa, mergem din aproape in aproape si realizam faptul ca multi oameni pornesc la drum cu atitudinea nepotrivita, neprielnica. Ati incercati vreodata sa lucrati cand sunteti intr-o stare proasta, cand sunteti impanzit de griji si indoileli? Cum merge treaba? Cat de productivi sunteti? Cu cata eficienta va rezolvati treburile?

Altfel spus, ati putea la fel de bine sa va opriti din lucru si sa luati o pauza. Nu ar exista nicio diferenta fiindca oricum nu puteti sa fiti productivi cand atitudinea este gresita.

Si realizam destul de rapid faptul ca nu avem nicio sansa in viata cand ne punem singuri piedica. Ne impovaram cu griji si indoieli, cu pareri de rau si regrete legate de greselile din trecut, cu sentimente de vina pentru lucrurile pe care deja le-am facut si pe care oricum nu le mai putem schimba. Ceea ce facem, de fapt si de drept, este sa traim in trecut cel mai des. Ne imaginam ca trecutul este important si ca viitorul trebuie sa fie unul tare gris. Ne concentram si pe el si mai ales pe partile sale negative, pe cele pe care deja le anticipam.

Si ceea ce facem este sa uitam sa traim si in prezent, macar majoritatea timpului daca nu chiar tot timpul pe care il avem la dispozitie.

Si ce mai facem este sa ne concentram pe lucrurile negative din viata noastra. Inevitabil, ne antrenam mintea sa mearga orbeste si mereu in aceleasi locuri care ne aduc in pragul depresiei, al anxietatii, al lipsei de incredere in noi insine. Asa ca nu mai pornim nicio afacere, nu mai schimbam locul de munca pentru unul mai bun, nu mai divortam chiar si cand casniciile nu functioneaza de teama ca ce ne asteapta poate fi si mai rau.

Asa ca invatati-va sa ganditi pozitiv. Repetati-va in gand ca sunteti recunoscator pentru anumite lucruri. Cautati-le si veti descoperi ca sunt multe. Concentrati-va pe ele si veti observa cum mintea este mai usor de antrenat decat v-ati fi imaginat. In acest moment veti incepe sa functionati la capacitate maxima, cu toate panzele sus!


Tags: atitudineanthony robbinseficientaafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]