Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand ideile tale ajung pe tocator ai 4 solutii!

de Dan Iacobescu 06 Mar. 2015 3395
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand Richard Branson a infiintat Virgin Atlantic in 1984, fiecare dintre rivalii lui au spus cu siguranta ca va esua. In loc sa dea inapoi, Branson a gasit moduri creative sa depaseasca fiecare obstacol. Astazi, acei critici au iesit din afaceri, iar Branson este considerat un vizionar.

Multi dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai lumii au fost criticati, sau chiar s-a ras de ei cand isi introduceau ideile. In loc sa creada ce spuneau carcotasii, ei au fost motivati de acea critica. Cel mai bun mod de a lasa critica sa te conduca este sa fii dispus in primul rand sa o asculti. Liderii de succes stiu cum sa identifice critica autentica si sa se adapteze. Ei o folosesc pentru a reusi.

Cand ideile tale ajung pe tocator, urmeaza pasii urmatori pentru a intoarce lucrurile in favoarea ta:

1. Detaseaza-te emotional.
Cand esti pasionat cu privire la ideea ta, miza este mare si critica poate provoca reactii defensive. „Este usor sa o scrii pe hartie”, spune Thomas Plante, psiholog la Santa Clara University. „Dar pana la sfarsitul zilei asta nu va produce nimic.”
Ca sa primesti critica fara sa te copleseasca trebuie sa privesti de pe margine. in loc sa o privesti ca pe un atac personal, priveste-o ca pe o informatie care te-ar putea ajuta sa iti intaresti afacerea.

2. Filtreaza feedback-ul neproductiv.
O parte din feedback pur si simplu nu merita timpul tau. Cauta motivatia cri ti cilor. incearca sa starneasca competitia?
Sunt invidiosi? Apara idei depasite?

„Trebuie sa tinem minte ca nimeni nu detine cu adevarat raspunsuri magice”, spune Plante. In final, tu stii ce e cel mai bine pentru compania ta. Ai incredere in intuitia ta si concentreaza-te pe munca, incercand sa atingi cele mai bune rezultate. Succesul este cel mai bun mod de a demonstra criticilor contrariul.

3. Consulta oameni in care ai incredere.
Acorda atentie criticilor care vin dintr-o sursa productiva sau autentica (chiar daca pare aspra). Evalueaz-o ca pe oricare alta problema si discut-o cu colegii in care ai incredere, fie ca sunt chiar din alte companii sau industrii. „Consulta oamenii care nu sunt tot timpul de acrod cu tine”, spune Plante. „E bine sa primesti sfaturi de la parti neutre.” Pentru ca nu au niciun interes, ei iti pot oferi perspective diferite si te pot ajuta sa decizi cum raspunzi.

4. Priveste criticile ca pe o oportunitate de imbunatatire.
Daca decizi ca o anumita critica este indreptatita, gaseste moduri creative de a rezolva problema. Foloseste criticile ca sa te adaptezi si sa dezvolti compania. Daca esti deschis, solutiile tale pot conduce spre inovatii la care nici macar nu te asteptai. „Cei mai tenace oameni vin cu idei noi sau cu idei putin diferite”, afirma Plante. Cu cat te cunosti mai bine, cu atat va fi mai usor.

„Daca stii cine esti, esti echilibrat, daca esti echilibrat, deci ai mai multe sanse sa iti asculti criticii”, spune Plante. „Cateodata trebuie sa iei criticile si complimentele cu putina sare.”



Tags: ideicriticaleaderiidei noi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

In goana dupa clienti - idei ingenioase de impachetare a produselor

de Teo Manole
13 Iun 2016
Cum lumea continua sa evolueze, cresc si cerintele pentru portabilitatea produselor. Suntem o specie interesanta de consumatori. Vrem sa accesam...

Cum sa eviti principalul motiv pentru care ideile de afaceri nu sunt puse in practica?

de Octavian Dinu
13 Feb 2015
Am un prieten care este un izvor nesecat de idei - de la cele mai inovative la cele mai ciudate. De foarte multe ori imi pune pe masa noi idei de...

Compasiunea - Arma secreta a celor mai buni leaderi si manageri

de Maria Nicutar
14 Apr 2014
Leaderi sau manageri, obiectivele sunt complementare. Cu totii lucram pentru a aduce afacerile pe care le reprezentam pe culmile succesului. Iar cand...

Ideile bune vin din toate directiile. Oricand!

de Julian Manescu
18 Feb 2014
Orice antreprenor ar trebui sa analizeze, inainte de toate, ce produse sau servicii ar putea oferi consumatorilor sai astfel incat sa le schimbe in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]