Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand nu mai poti tine pasul cu dinamica pietei ...

de Maria Nicutar 03 Dec. 2012 2356
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Citeam astazi un articol in Capital. Este vorba despre noul act normativ care spune ca producatorii de lapte vor putea vinde laptele doar daca, in prealabil, incheie un contract de vanzare-cumparare cu beneficiarul.

Actul normativ spune, printre altele: ”contractul trebuie sa mentioneze volumul, calitatea si compozitia laptelui crud livrat, termenele si conditiile de livrare, durata contractului, care trebuie sa fie de minimum 12 luni, modalitati de plata si conditii, controlul si receptia laptelui crud, modalitatile de colectare sau de livrare a laptelui crud, precum si normele aplicabile in caz de forta majora”.

Iata locul in care multi producatori de lapte isi  vor gasi finalul. Deja multe voci discuta despre aceasta decizie ca fiind una care va pune capac multor producatori de lapte. Incet dar sigur, cei care au de gand sa isi deschida o ferma de vaci pentru lapte vor incepe sa se gandeasca de doua ori daca investitia mai este una inspirata. Si asta se intampla pentru ca orice astfel de modificare a cursului cunoscut pentru o astfel de afacere vine ca o bomba care distruge planurile unui potential afacerist.

Ce e cu acest contract? Cu cine il semnez? Ce sunt toate aceste conditii impuse? Cat de mult ma va ingreuna pe mine aceasta forma de birocratie? Mai merita efortul sa imi deschid o ferma de vaci pentru lapte?

Iata cateva dintre intrebarile care sigur sa ii preseaza deja pe cei cu planuri antreprenoriale in acest sector. Cum este privita o astfel de decizie? Este una dintre deciziile care vor scoate din joc mici producatori. Unii nici nu stiu sa scrie. Altii nu au vazut in viata lor un contract cu beneficiarii. Altii inca nu stiu ce inseamna un act normativ si pentru ce pot primi o amenda. Asa ca producatorilor nu le ramane decat sa puna mana sa studieze toate aceste date si sa tina pasul cu dinamica pietei daca au de gand sa ramana in joc.

Sunt reguli dure si nu toti vor fi in stare sa le mai accepte. Altii nu mai sunt dispusi si se vor orienta catre noi afaceri. Asa ca ne desprindem usor-usor de multi producatori mici si medii.

In acelasi timp, ne punem mai multe intrebari, cea mai presanta fiind cea referitoare la maniera in care ar trebui sa actionam pentru ca trecerea de la vechiul sistem al noul sistem sa fie cat mai lina pentru acesti producatori de lapte. Cum procedam pentru ca acestia sa ramana in joc? Cum procedam pentru ca aceste modificari sa li se para cat mai usor de acceptat, de absorbit?

Iata un lucru de care ar trebui sa ne ingrijim cat mai rapid, un teren de asternut inca inainte ca tintele unei modificari sa isi indrepte privirea catre alte teritorii.


Mult succes in toate!




sursa foto: www.sxc.hu




Tags: producatori laptecontract producatori lapteact normativ producatori lapte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]