Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce cauta angajatorii cand recruteaza personal in 2011?

de Maria Nicutar 17 Iun. 2011 2812
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In contextul crizei economice, angajatorii se orienteaza catre o alta categorie de angajati decat s-a facut pana acum. Limitele salariale s-au restrans, atributiile se maresc, responsabilitatile sunt si ele mai mari, iar calitatile candidatilor trebuie sa exceada asteptarile normale.

Iata cateva coordonate pe care angajatorii le cauta in randul candidatilor:
1.    Proactivitate, performanta, eficienta, rapiditate. Sunt multe calitati si nu sunt detinute de orice angajat. Munca trebuie efectuata mai eficient decat pana acum pentru a nu lasa loc prea mare pentru ca perioada de criza sa isi faca simtita influenta.

Nivelul si frecventa vanzarilor trebuie crescute, retinerea clientilor trebuie efectuata cu mai putin efort si cu o rata de succes mai crescuta, calitatea produselor si serviciilor oferite trebuie marita odata cu reducerea costurilor de productie. Cu alte cuvinte, cerintele sunt din ce in ce mai mari si trebuie sincronizate perfect!

2.    Bune abilitati de managerizare a problemelor. Angajatorii in majoritatea lor au efectuat deja reduceri de personal si nu detin prea des angajati responsabili strict cu rezolvarea problemelor dintr-o firma.

Spre exemplu, daca pana acum era responsabilitatea unui supervisor de a rezolva conflictele cu un client nemultumit, de acum incolo este foarte posibil ca angajatul sa fie pus in situatia de a lua problema in mainile proprii.

3.    Calificari multiple. Angajatii care sunt multi-specializati sunt noii preferati ai angajatorilor. Exista o nevoie avida de personal care sa poata efectua activitati cat mai variate. Acest lucru da oportunitatea pentru angajatori de a lucra cu angajati mai putini, deci se reduc in mod considerabil cheltuielile.

Graficianul care executa brosurile poate sa se ocupe si de activitatea de web-design pentru website-ul firmei. Blogger-ul care mentine actualizarea blog-ului afiliat website-ului poate sa introduca continut relevant si in newsletter-uri si tot asa, se creeaza o inertie a activitatilor.

Angajatii care accepta aceste posturi cu cerinte multi-functionale au avantajul unic de a capata experienta in mai multe domenii. Cu alte cuvinte, aceeasi perioada de munca se poate dubla sau tripla in sensul experientei acumulate.




Tags: personal in 2011angajatoriangajati calificari multiple

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]