Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce naste criza economica?

de Maria Nicutar 10 Dec. 2012 2447
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Citeam astazi un articol despre "falsa" criza economica. Autoarea spune ca nu putem discuta despre criza economica in conditiile in care vedem lumea imbulzindu-se la cumparaturi de Black Friday. Eu spun ca, dimpotriva, imbulzeala de Black Friday arata ca suntem in plina criza economica.

Sa ne gandim putin la efectele crizei economice. Incepem sa facem ... economie pana in momentul in care rabufnim. In acest punct ajungem cu totii. Strangem cureaua cat se poate de mult si atunci cand suntem bombardati cu mesaje puternice ( mai puternice decat de obicei), eficiente, atunci rabufnim si scoatem banii de la saltea, chiar daca sunt mai putini decat de obicei.

Black Friday trebuia sa aiba un efect puternic, insa mai puternic este cel determinat de oamenii care sufera din cauza crizei economice. Nu mai cumpara nimic tot timpul anului si apoi fac o investitie mai puternica de Black Friday, de Craciun sau de Anul Nou. Per total, aceasta investitie nu este la fel de mare ca cea pe care ar fi facut-o, in perioade economice mai roz, de-a lungul intregului an.

Oamenii ar fi avut ocazia sa isi cumpere produsele dorite in orice perioada a anului, chiar daca este sau nu perioada de reduceri. Asa ca putem sa renuntam la ideea ca este o perioada de criza economica "falsa". Este criza si cu totii o simtim, mai puternic sau mai putin puternic.

Cei care anul trecut isi cumparau de Craciun o masina pentru partenerii de viata, anul acesta le vor cumpara un ceas scump. Cei care anul trecut isi scoteau iubitii la un restaurant faimos, anul acesta vor gati o masa copioasa acasa. Cei care anul trecut aveau o masa indestulatoare acasa, anul acesta se vor folosi de vouchere si cupoane de reduceri si pentru cutia de mazare din salata de boeuf.

Pe modelul acesta, cu totii strangem cureaua, in masura in care simtim presiunea crizei economice. Oricare ar fi presiunea, o vom infrunta cu toate armele de care dispunem: rabdare, calm, strategie, optimism, in masura posibilitatilor.


Mult succes in toate!



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: falsa criza economicacriza economica falsacriza economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]