Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 8 reguli de aur ale leadership-ului

de Maria Nicutar 05 Iun. 2011 5280
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Leader-ii au devenit entitati esentiale pentru buna functionare a oricarei companii. Avem nevoie de oameni care sa ne inspire angajatii, sa ii motiveze si sa ii aseze pe drumul cel bun in carierele lor. Leader-ii sunt buni manageri si stiu cum sa conduca o echipa cu zambetul pe buze.

Iata cele 8 reguli de aur din activitatea de leadership:

1.    Leaderii creeaza un mediu de lucru productiv si pozitiv. Trebuie sa va asigurati ca puneti la dispozitia membrilor echipei dvs toate resursele necesare pentru a putea lucra la capacitate maxima si in acelasi timp trebuie sa mentineti o atmosfera placuta si relaxata.

Oricat de incarcata ar fi o zi de munca, dvs aveti responsabilitatea de a gasi timp de pauze si de a aduce un plus de comfort pentru echipa.

2.    Delegati! Leaderii trebuie sa detina abilitatea de a identifica activitatile necesare de indeplinit si membrii echipei care le pot intreprinde cu succes.

3.    Cand delegati trebuie sa stabiliti de la inceput ce asteptari clare aveti de la angajati. O optiune buna ar fi sa alcatuiti un plan de activitate cu toate datele in scris. Panoul poate sta intr-un loc vizibil pentru toti membrii si poate fi consultat si de superiorii dvs. In acest fel fiecare va sti ce are de facut si, cu siguranta, nu vor uita si nu vor aparea confuzii.

4.    Demonstrati ca sunteti de incredere. Membrii echipei asteapta de la dvs suport si sustinere continua iar comunicarea este vitala, asa ca trebuie sa aratati ca puteti fi abordat cu cea mai mare incredere.

5.     Educati-va membrii echipei. Nu uitati ca un leader isi cunoaste in totalitate domeniul in care activeaza si este responsabil cu buna functionare a departamentului sau. Acest lucru implica faptul ca toti angajatii pe care ii aveti sub conducere trebuie sa ofere performanta si eficienta in munca. Vor avea nevoie de training permanent si nimeni nu poate fi mai abilitat decat dvs pentru a-l oferi.

6.    Entuziasmul leader-ului este contagios si tine o echipa unita. Nimic nu este mai neplacut decat o echipa care munceste impinsa de la spate si cu un superior care ii roaga sa depuna mai mult efort sau ii ameninta ca ii va concedia.

7.    Spiritul de echipa este alta componenta fara de care un leader nu poate fi de succes. Trebuie sa il insuflati membrilor echipei si sa asigurati o buna comunicare si conlucrare intre acestia. Ei trebuie sa isi cunoasca cu precizie rolul si valoarea in cadrul echipei si sa fie dispusi sa ofere ajutor colegilor.

8.     Oferiti feedback in mod regulat. Faptul ca va instiintati membrii echipei de progresele sau regresele lor, le va da un imbold pentru a se autoevalua si pentru a-si imbunatati performantele exact acolo unde este nevoie.





Tags: leadershipleaderechipa de lucru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 minciuni despre leadership pe care nu trebuie sa le crezi

de Magdalena Popa
06 Iul 2015
Traim intr-o perioada in care se cer rezolvari rapide si raspunsuri usoare. Uneori liderii renunta la propria ratiune pentru a accepta "intelepciunea...

Cum arata un leader al zilelor noastre

de Julian Manescu
24 Iun 2014
Cati dintre noi mai cred ca bunul-simt este un lucru esential in dezvoltarea personala si profesionala? Probabil ca, tot mai putini. Si asta pentru...

Compasiunea - Arma secreta a celor mai buni leaderi si manageri

de Maria Nicutar
14 Apr 2014
Leaderi sau manageri, obiectivele sunt complementare. Cu totii lucram pentru a aduce afacerile pe care le reprezentam pe culmile succesului. Iar cand...

Cum etichetam femeile manageri, leaderi, antreprenoare...

de Maria Nicutar
11 Dec 2013
Este imbracata in fusta de piele si are o palarie de fetru de cea mai buna calitate. Are o poseta genial asortata cu atitudinea ei. Trece prin...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]