Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti sa dai lovitura in mediul de afaceri chiar daca nu ai experienta!

de Ilinca Dobrescu 18 Aug. 2014 3136
3.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu ai niciun fel de experienta in mediul business dar iti doresti sa incepi o afacere. Nimic mai complicat de atat, insa nu IMPOSIBIL!

Tot ce ai de facut este sa urmezi cu mare atentie sfaturile specialistilor.

Iata doar cateva dintre regulile de aur de care sa tii cont pentru a incepe o afacere cu ZERO experienta:

1. Ia-ti un partener de afaceri care sa aiba experienta... Din pacate, fara un ajutor langa tine este ca si cum ai cauta acul in carul cu fan, fara lanterna!

Ia alaturi de tine un specialist care sa te ajute sa intelegi cum se incepe o afacere, ce presupune sa fii antreprenor, care sunt obstacolele de care te poti lovi, incotro trebuie sa iti aloci resursele si investitiile.

2. Citeste cateva biografii si auto-biografii care sa te inspire si care sa iti transmita cateva mesaje importante cu privire la mersul vietii de antreprenor.

3. Alege o forma legala care sa te avantajeze cat mai mult, ca om de afaceri fara experienta. Se prea poate sa ai nevoie de un PFA in loc de SRL.

4. Asigura-te ca ai bani suficienti pentru a aduce in echipa cativa profesionisti fara de care demersurile antreprenoriale chiar nu isi au rostul: contabil, jurist, marketer. Daca nu ii ai pe acestia, afacerea nu prea are o fundatie solida pe care sa se sutina.

5. Ia alaturi de tine un mentor care sa te indrume. De cate ori te simti neputincios si fara aparare in fata provocarilor inerente oricarui start-up, asigura-te ca ai pe cine sa suni, cu cine sa te vezi, omul care sa te calmeze, sa iti redea increderea in tine si care sa te poata ajuta cu cateva solutii concrete.

6. Incepe de jos. Chiar daca iti doresti un restaurant cu specific italian, lucru pe care cu totii ni-l dorim, este bine sa incepi de jos, de la munca intr-un astfel de local. Nu trebuie sa iti fie rusine sa fii ospatar, barman, bucatar sau manager de restaurant. Doar asa vei avea experienta necesara pentru a gestiona o afacere pe care o intelegi in mod real.




Tags: afaceri de successucces in afaceristart in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Secretul pentru afaceri de succes: puterea prezentului

de Maria Nicutar
07 Ian 2015
Eckhart Tolle se poate sa fie un nume cunoscut si pentru tine. Este faimos pentru milioane de oameni din intreaga lume. Si nu pentru ca este frumos,...

Secretul unei afaceri de succes? Totul pleaca de la oamenii din echipa...

de Maria Nicutar
25 Mar 2013
Secretul unei afaceri de succes... Iata o fraza care poate parea total inutila pentru ca multi afaceristi stiu ca nu exista o reteta singulara care...

3 sfaturi pentru femeile care isi doresc cariere sau afaceri de succes!

de Maria Nicutar
15 Mar 2013
Vrem cariere de succes si apoi si afaceri care sa ne aduca profituri mari, faima si recunoastere in mediul de afaceri. Vrem sa fim independente si sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]