Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci afaceri prin modelarea si taierea arbustilor - topiary?

de Dragos Craciun 11 Dec. 2014 4007
3.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Arta ornamentarii cu forme diverse rezultate prin modelarea si taierea arbustilor, se numeste "topiary", iar oportunitatea de afaceri pe care o aduce este foarte simpla: nu trebuie decat sa va insusiti know-how-ul activitatii si sa va promovati afacerea.

Puteti obtine prin modelarea arbustilor orice forma si dimensiune doriti: un elefant verde, Turnul Eiffel infrunzit, o girafa care face flori, sau diverse forme geometrice. Arbustii modelati prin taieri repetate de catre maini pricepute constituie elemente de atractie in orice locatie exterioara si, de ce nu, interioara.

Iata ce arbusti puteti sculpta:

Chiparos
Este ideal pentru sculpturile topiary de mari dimensiuni (arcuri si porticuri), avand un ritm de crestere rapid si pretandu-se perfect tunderii in diverse forme. Se recomanda chiparosul Lambert sau Mistral, varietati selectionate pentru rezistenta lor la boli. Efecte speciale se pot crea cu ajutorul chiparosului albastru de Arizona. Inmultirea se face prin butasire in august-septembrie.
Butasii se taie doar din plantele tinere si lungimea lor nu trebuie sa depaseasca 15 cm. Se baga in pudra de hormoni si se sadesc in nisip si turba umeda. Se replanteaza in ghivece in aprilie, anul urmator, intr-un amestec usor.

Tisa
Tisa ofera numeroase avantaje: are o durata de viata foarte mare, suporta bine taierile frecvente si se acomodeaza la umbra. Este arbustul rustic tipic, putin sensibil la frig si seceta, suportand chiar si solurile calcaroase. Punctele slabe sunt cresterea lenta si aerul cam sobru dat de coloratia verde-inchis a frunzisului. 

Inmultirea se face prin butasire in august-septembrie. Se taie butasi de 10-15 cm din ramurile laterale, se curata baza butasilor de frunze, se trateaza cu pudra de hormoni si se planteaza in vase de 8-10 cm diametru, intr-un amestec de nisip si turba, usor umezit. Pe timpul iernii se tin in sera la 15-180C. Deoarece, in primavara, radacinile nu sunt complet dezvoltate, plantarea se va face in toamna, iar peste vara se va mentine o umiditate constanta, cu plantele ferite de soare. pentru acoperirea gardurilor.

Iedera
Este putin exigenta, se acomodeaza la orice mediu si rezista bine la poluarea atmosferica, fiind ideala pentru acoperirea gardurilor.
Dintre numeroasele varietati de iedera comuna (H. helix) sunt recomandate varietatile cu frunze mici. Multiplicarea se face prin butasire in martie-aprilie. Se pot taia fie extremitati, fie fragmente de tija lungi de 10-15 cm. Se curata baza de frunze si se introduce butasul intr-un amestec de turba si nisip sau in apa. Radacinile se prind foarte usor. Se recomanda a se planta doi-trei butasi intr-un ghiveci.


Tags: afacereafacerioportunitate de afaceritopiaryarbustimodelarea

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]