Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii mai fericit la birou? 4 sfaturi de notat si urmat!

de Maria Nicutar 11 Iun. 2013 2762
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suntem afaceristi si avem zile gris-fonce, cum ar spune francezii. Noi le-am spune zile cacanii. Oricum le-am spune, sunt si astfel de zile in care te simti captiv intr-un maldar de ganduri obositoare, intr-o mare de intrebari fara raspunsuri. Simti ca stai pe loc si ai acea stare care te face sa te intrebi ce cauti tu in afacerea ta si cate ore mai sunt pana pleci acasa.

Iata si cateva "remedii" rapide care sa va scoata din starea in care va aflati si sa va arunce direct in bratele productivitatii:

1. Schimbati atmosfera.
Deschideti geamurile, puneti o melodie care sa va schimbe ritmul inimii, faceti ordine pe birou, faceti o pauza de cafea sau chiar o mica plimbare pana la magazinul din colt. Veti veni cu forte proaspete!

2. Luati lista de sarcini, obiective si prioritati alaturi! Stabiliti ce aveti de facut si cu ce treburi sunteti in urma. Stabiliti daca exista proiecte cu termen-limita in apropiere si incepeti sa va ocupati de ele. Nu mai amanati fiindca totul se va intoarce impotriva voastra!

3. Priviti o imagine cu cei dragi. Pozele copiilor ne inspira cel mai mult. Realizam ca pentru ei muncim si pentru ei trebuie sa depunem efort pentru a deveni cea mai buna versiune a noastra! Pentru ei incercam sa devenim mai buni, sa castigam salarii mai mari, sa le asiguram bani pentru colegiu si chiar o mica garsoniera la sfarsitul lunii!

Multi sunt de parere ca pozele cu pustii nostri ar trebui lasate acasa. In mod real, rezultatul concret pe care il obtii atunci cand iti privesti fotografiile cu cei mici, este de a te pune imediat pe munca. Iti amintesti de nevoile si dorintele lor, de visele lor, de faptul ca isi doresc o camera renovata in stil Disney sau pentru ca au nevoie de o noua bicicleta.

Sa nu mai punem la socoteala faptul ca cel mai mult au nevoie de un model la care sa aspire, un model de persoana care cunoaste valoarea muncii si a timpului care nu se mai recupereaza niciodata! Au nevoie de un model de om puternic, om care isi sustine familia cu toate eforturile necesare!

4. Citim cateva citate motivationale si inspirationale! Mereu functioneaza si totul se datoreaza unor date concrete, unor teorii puternic argumentate. Organismul nostru functioneaza cu orice combustibil ii dam. In cazul nostru, nu discutam despre altceva decat despre:

- hrana pe care o consumam si care ne poate face sa simtim ca vrem sa dormim o luna de zile sau sa incepem sa muncim cu energie!
- muzica pe care o ascultam si care ne da ritmul muncii, muzica ce poate sa iti induca o stare de nervi, de calm, de energie samd.
- imaginile pe care le percepem. Asa se face ca un birou murdar te poate face sa te simti demotivat, obosit si nervos. Un wallpaper inspirational poate sa te ajute sa te calmezi si sa zambesti de fiecare data cand deschizi desktop-ul.
- aromele din aer. Arde putin ulei de eucalipt in birou si vei simti ca te umpli de energie. Inchide geamurile intr-un birou de 10 oameni si vei simti oboseala, nervi, iritare!

Acum ca am inteles cum ne afecteaza fiecare lucru din jurul nostru, va invit sa le modificati astfel incat sa va avantajeze. Mancati sanatos si bazati-va pe acei stimuli care sa produca efecte pozitive in voi insiva.

Mult succes si spor la munca!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: motivatieproductivitateperformanta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]