Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu lucrez in echipa si cred in munca pe cont propriu?

de Maria Nicutar 01 Oct. 2012 4295
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un fost sef mi-a reprosat ani la rand ca nu sunt om de echipa. Am fost pusa sa ma ocup de un proiect alaturi de alti colegi. Totul a iesit un mare esec. La final am luat ramasitele si am reconstruit proiectul asa cum trebuia sa "arate" de la bun inceput. Nu am fost felicitata foarte mult pentru ca sefii mei au fost prea ocupati sa imi reprozeze ca nu am lucrat in echipa.

Ce ma doare cel mai tare este faptul ca multi antreprenori si manageri inca mai au aceasta gandire: munca in echipa este sfanta si asta trebuie sa facem cu totii! Totul este munca in echipa si meritele unui angajat nu exista in afara echipei!

Aici intervin numerosi specialisti care afirma ca exista multe persoane creative, inteligente, chiar geniale, dar care nu lucreaza in echipa. Si apoi exista si oameni care inca nu sunt geniali dar care functioneaza mai bine in afara unei echipe. Ei lucreaza pe cont propriu si le merge tare bine.


Iata si cateva motive care ne spun ca munca in echipa nu este intotdeauna solutia:

1. Cand apare o greseala, totul se transforma intr-un joc cu piese de domino. Unul da vina pe altul si acesta pe altul si tot asa pana cand nu iti mai dai seama cine este de vina si cine anume este sursa problemelor, unde sa lucrezi, ce sa mai remediezi, de unde vin conflictele, cine este veriga slaba si cine trebuie inlocuit!

2. Cand apare succesul, toti sunt cei carora le revine tot meritul! Desigur ca succesul a depins de munca ta, in mod principal. Daca tu nu veneai cu ideea aceea, restul echipei nu facea nimic si tot asa. Cu alte cuvinte, nu stii ce oameni valorosi ai in echipa, pe cine te bazezi pe viitor, pe cine sa promovezi, cui sa ceri un sfat pe viitor, cu cine sa mai lucrezi si peste zece ani.

3. Cand vine vorba despre munca la modul propriu, toti stiu ca au o contributie la succesul proiectului si ca se pot apuca mai tarziu. Mai este timp intotdeauna cand sunt multi implicati in proiect. In schimb, cand esti pe cont propriu, nu vei amana absolut nimic fiindca stii ca daca ai facut proiectul praf, tu vei fi tras la raspundere.

Iata doar trei motive pentru care nu sunt de acord ca intotdeauna este nevoie de lucru in echipa. Desigur ca exista si cateva solutii la indemana, solutii care sa te ajute sa faci ca aceasta munca in echipa sa dea roade: delegare clara, esalonare a sarcinilor ca la carte, feedback continuu, supraveghere permanenta si nu numai.

Insa ideea de baza ramane una singura: exista oameni care functioneaza bine daca fac parte dintr-o echipa si oameni care merg la sigur cand sunt pe cont propriu. Solutia ramane sa ii respectam pe toti si sa le oferim conditiile optime in care sa dea cel mai bun randament.

Mult succes si spor la munca!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: munca in echipaechipasucces echipamunca in echipa succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]