Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Familie sau cariera? Ce spuneti de amandoua?

de Teo Manole 13 Aug. 2015 8451
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Acest articol este dedicat unei dileme prezenta in viata de zi cu zi: este posibil sa avem o cariera si o viata personala implinita in acelasi timp?

De la revolutia industriala si pana in zilele noastre oamenii s-au confruntat cu aceeasi problema: cum sa imparta timpul in asa fel incat sa aiba un serviciu bine platit si o familie fericita?

Presiunile financiare ne fac sa plasam serviciul pe primul loc dintr-o multime de motive: trebuie sa asiguram cheltuielile de zi cu zi, sa platim ratele la banca, sa oferim cadouri celor dragi, sa ne permitem 10 zile de concediu. Credem ca membrii familiei inteleg, accepta si se conformeaza cu aceasta situatie.

Totusi, incet, incet, parintii ajung sa petreaca o ora pe zi cu copii, sotiile cad in depresie sub povara serviciului si a sarcinilor casei, iar problemele de sanatate isi arata semnele.

Un stil de viata neechilibrat, in care acordam prioritate carierei ori familiei ne aduce in final numai probleme. si atunci care este solutia? Ce spuneti despre un echilibru intre serviciu si viata personala?

Normele sociale de azi privind rolul femeilor si al barbatilor sunt foarte diferite de cele acceptate pe vremea generatiilor trecute. Importanta muncii platite a cres cut considerabil fata de cea a muncii in gospodarie.

Astfel, daca acum 25 de ani, rolul femeilor era in continuare acela de crestere a copiilor si de administrare a treburilor din casa, acum lucrurile s-au schimbat fun damental. Barbatii si femeile au inceput sa imparta rolurile, ocupandu-se atat de cresterea copiilor, cat si de obtinerea resurselor financiare.

Aceste schimbari de rol au dus la conflicte si au impins indivizii sa aleaga doar o latura a vietii in care pot atinge succesul. In timp ce unii aleg cariera, atii prefera familia. Uneori, multe persoane nici nu au aceasta alegere: atunci cand familia se mareste cu un membru nou sau cand o persoana varstnica are nevoie de ajutor, cariera trece pe locul doi, cel putin pentru o perioada.

Cu timpul insa, persoanele care isi concentreaza toata energia spre cariera sau spre familie isi dau seama ca esecul dintr-o arie are efecte covarsitoare asupra celeilalte. Cel mai adesea, printre semnele dezechilibrului intre serviciu si familie se numara stresul, starea precara de sanatate, iritabilitatea si oboseala frecventa.

Acest echilibru depinde de timpul inves tit in sarcinile de munca si in cele de familie, im plicarea emotionala in aspectele profesionale si cele familiale si de nivelul de satisfactie la locul de munca si in familie.



Tags: viata personalafamiliecarieramunca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Forta de munca din firma ta, cel mai puternic capital activ pe care il vei avea vreodata!

de Maria Nicutar
01 Iul 2014
Ne petrecem jumatate din timp muncind, in majoritatea cazurilor si cu mici exceptii. Unii dintre noi au salarii bune, foarte atragatoare. Mai sunt si...

Cand sefii sunt doar sefi, munca este doar munca si lucrurile devin sumbre!

de Maria Nicutar
26 Sep 2013
Cand munca devine munca si atat, lucrurile sunt cat se poate de sumbre. Este clar ca nu vrei sa fii aici, acum. Altfel, ai fi spus ca esti "la...

Cantitate, calitate, instincte necizelate si munca haotica

de Maria Nicutar
17 Apr 2013
Simti ca nava se scufunda, asa ca dai din maini si din picioare oricum ar fi. Faci lucrurile haotic, fara sa privesti in fata ta, insa nu vrei sa...

De ce nu lucrez in echipa si cred in munca pe cont propriu?

de Maria Nicutar
01 Oct 2012
Un fost sef mi-a reprosat ani la rand ca nu sunt om de echipa. Am fost pusa sa ma ocup de un proiect alaturi de alti colegi. Totul a iesit un mare...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]