Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferme de viitor - Sequel!

de Maria Nicutar 18 Ian. 2012 5275
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Melci, lipitori, vipere, raci de rau... Ce sa ne mai dorim, ca le avem deja pe toate. Incercam de ani buni sa acoperim cererile romanilor in materie de ferme ciudate si iata ca am si reusit. Punem la bataie unle dintre cele mai profitabile idei de afaceri pentru Romania si romanii le cauta cu mare ardoare. Multi se mira ca sunt persoane care au stomac atat de puternic pentru a-si infiinta crescatorii de vipere, de melci slinosi, de lipitori sugatoare de sange sau de raci cu clesti de care tinzi sa stai la departare.

Adevarul este ca toate aceste ferme sunt ferme de viitor. Romanii au realizat de mult timp ca nu ne mai putem axa pe aceleasi idei de afaceri in continuu si in continuu. Ferme de porci exista peste tot, pe toate drumurile. Ferme de vaci si de pasari exista si ele, slava cerului! Dar cine mai are ferma de melci, dragilor? Cine mai vinde vipere si venin de vipere? Cine mai comercializeaza lipitori sau raci pentru marile restaurante?

Raspunsul nu ne mira deloc. Sunt putini romani care detin astfel de ferme de viitor si sunt multi cei care viseaza sa se diferentieze de restul afacerilor din mediul business prin idei de afaceri mai traznite.

Si adevarul este ca multi romani se tem de aceste creaturi, se tem de noutate si nimeni nu poate sa ii invinovateasca. Sa ne gandim la modul in care era privita ideea de afaceri de a-ti deschide o ferma de struti acum cativa ani. Lumea radea cu toata gura si cu o pofta contagioasa cand se discuta despre ferme de struti, despre ferme de prepelite, despre ferme de melci sau de viermi, despre ferme de veverite sau de broaste. Radeau si acum rad doar cei care au ras cu pofta cu o mana si cu cealalta deja semnau actele pentru achizitionarea unui teren convenabil pentru o ferma ciudata.

La fel se intampla si acum, in cazul fermelor de vipere, de lipitori sau de raci. Multi se gandesc ca nu exista o piata de deschidere pentru comertul cu venin de vipere, insa avem date concrete care ne spun ca exista ferme acreditate si in Romania si ele rezista pe profit de ani buni. Multi se gandesc ca lipitorile nu sunt cerute si in Romania, insa si acest lucru este eronat. La fel, toate fermele de viitor prezinta cereri pentru productii insemnate.

Zilele trecute imi spunea un investitor ca nu vede de ce ar veni cu sprijin financiar pentru un tip care vrea sa dea drumul unei ferme de lipitori. "Sugatoarele alea mici ce fac, in afara sa suga sange si sa zburde prin balti?" Pai, fac si ele ceva, din moment ce sunt vandute la preturi atat de mari si din moment ce SUA, Rusia, Franta, Anglia, Ucraina si nu numai le vand in farmacii si le administreaza ca si tratament in orice spital.

Secretul cel mai mare este sa razi cu pofta si sa incerci, in acelasi timp, sa vezi ce concept, ce idee se afla in spatele unei oportunitati de afaceri. Multi vor incerca sa afle daca isi pot vinde melcii, lipitorile, racii si veninul de vipere si acestia vor fi cei care vor incepe demersurile inaintea celor care inca se mai distreaza pe seama lor.

Pana atunci, haideti sa radem putin cu o gluma citita pe undeva pe net:
"Cineva bate la usa. Tipul deschide usa, se uita in stinga, nimeni. Se uita in dreapta, nimeni. Se uita in jos, atunci vede melcul pe stergator. Il prinde si-l arunca pe partea cealalta, in iarba.
Trec zece ani, iar bate cineva la usa. Tipul deschide usa, pe stergator melcul,
care intreaba:
- Auzi, ai ceva cu mine?"

Si inca una:

"Doi melci merg pe o sina de cale ferata. Unul catre celalalt:
-Ce bine ca mergem incet?
-De ce?
-Pentru ca mergem in directie gresita."

Cei care vor sa consulte ideile de afaceri cu ferme de viitor au la dispozitie cartile pe care expertii nostri le-au redactat in scopul unui start-up corect. Aveti pe linkuri ferma de vipere, ferma de melci, ferma de lipitori si ferma de raci. Ce sa fie?


Tags: ferme de melciferme de vipereferme de lipitoriferme de raciviperemelcilipitoriraci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ce ne invata sarbatorile de Craciun...

de Maria Nicutar
26 Dec 2013
Ne invata enorm de multe daca avem urechi de auzit si minte deschisa. Sarbatorile de Craciun ne invata ca nu le poti avea pe toate si ca nu ii poti...

Mos Craciun nu are niciun cadou pentru tine, dar iti poate da o tolba pe care sa o umpli singur!

de Maria Nicutar
23 Dec 2012
Din pacate, Mos Craciun nu mai are timp pentru fiecare dintre noi. Multi vor ramane fara cadouri, insa noi nu disperam. Aproape ca ne-am obisnuit sa...

Craciun fericit, dragi afaceristi!

de Maria Nicutar
24 Dec 2011
Sarbatorile de Craciun sunt aproape aici. Suntem in ajunul Craiunului si multi dintre noi inca nu au pus punct afacerilor. Inca mai suntem pe la...

Mami, Spiritul Craciunului nu salasluieste in curcanul de pe masa?

de Maria Nicutar
10 Dec 2011
Spiritul Craciunului intra in noi cu fiecare inceput de decembrie. Parca miroase afara a Craciun. Nu stiu a ce miroase, dar eu simt brad si miros de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]