Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gusta un vin adevarat chiar la el acasa! 4 crame exclusiviste te asteapta pe Drumul Viilor

de Zenobia Badescu 20 Iul. 2012 3532
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Drumul viilor este cu certitudine o experienta deosebita atat pentru cunoscatori cat si pentru novici, ce-ti ofera o incursiune incitanta in lumea vinului si bucuria degustarii din licoarea zeilor. Peste tot in lume, diverse drumuri ale vinului au devenit destinatii turistice in toata regula: "batute" si apreciate.

Drumul viilor sau drumul vinului te va purta pe coline domoale si vai insorite, va trece pe langa podgorii frumos randuite si va poposi pe rand la 4 crame de renume. Aici, te intampina oameni primitori, bucurosi de oaspeti, poti face turul cramei, vizita pivnite racoroase si afla secretele care dau savoare nobilei bauturi.
 
Cele 4 crame care fac parte din acest tur viticol sunt: Lacerta, S.E.R.V.E., Basilescu sau Budureasca si domeniile Sahateni (Aurelia Visinescu). Turul dureaza 2 zile, timp in care vei beneficia de cazare de 3 stele si masele aferente la o pensiune cocheta, situata intre vii - Casa Colinelor.
 
La crama Lacerta am avut parte de o primire exceptionala si ne-am bucurat de o locatie de vis. Podgoriile Lacerta cultiva 6 soiuri pentru vin rosu si 6 soiuri pentru vin alb. Sortimentul este format din soiuri internationale: Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Merlot, Blaufraenkisch, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Rheinriesling, Muscat Ottonel si Chardonnay cat si din soiuri autohtone de mare valoare: Feteasca Neagra si Feteasca Alba.Vinul cel mai apreciat de mine aici a fost Cuvee IX, un vin cu o culoare rosie intensa, cu aroma de fructe de padure si visine.
 
Si la crama S.E.R.V.E - Dealu Mare, am fost intampinati cu mare caldura si am aflat o multime de informatii despre producerea vinului. Totul a fost incununat de degustarea vinului rose din gama Terra Romana, obtinut din doua soiuri de prestigiu, Feteasca Neagra si Pinot Noir. La Ceptura poti degusta vinuri puternice cu arome si note aparte, vinuri din gama: Vinul Cavalerului, Terra Romana si Cuvee.
 
La Budureasca poti degusta: Fume sec si demi, Origini Tamaioasa dulce, Tamaioasa Romaneasca vin sec, Reserve, Pinot Noir, Chardonnay si lista poate continua.
Noua, doamnelor ne-a placut in mod deosebit un Cabernet Sauvignon 2011 – dulce, un vin rosu care este in faza de testare inca. Il asteptam pe piata.

Crama Domeniile Sahateti (Aurelia Visinescu) este situata chiar in mijlocul podgoriei Dealu Mare unde „terroir"-ul a dovedit ca se obtin vinuri de exceptie. Gama de vinuri a domeniilor Sahateni este: Nomad, Artisan, Karacter, Anima. Aici am degustat un vin rose sec, cu arome fructate, din gama Karacter.
 
Daca vrei sa mergi si tu pe Drumul viilor afla ca mini-excursiile au loc in fiecare week-end, au ghid insotitor si includ vizita la conacul-muzeu Bellu si la Manastirea Jercalai. Organizatori: 1000 de chipuri winebar si agentia de turism Edelweiss.


Tags: drumul vinuluidrumul viilordrumurile vinuluivinvinuricramadegustaredegustare de vinuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Ideile bune vin din toate directiile. Oricand!

de Julian Manescu
18 Feb 2014
Orice antreprenor ar trebui sa analizeze, inainte de toate, ce produse sau servicii ar putea oferi consumatorilor sai astfel incat sa le schimbe in...

Cand sefii sunt doar sefi, munca este doar munca si lucrurile devin sumbre!

de Maria Nicutar
26 Sep 2013
Cand munca devine munca si atat, lucrurile sunt cat se poate de sumbre. Este clar ca nu vrei sa fii aici, acum. Altfel, ai fi spus ca esti "la...

Produse si servicii pe care te chinui sa le vinzi!

de Maria Nicutar
26 Nov 2012
Multi romani au diverse motivatii pentru a intra in afaceri. Unii isi doresc sa ajunga faimosi si unii isi doresc multi bani. Altii doresc sa castige...

Slujbele bine platite vin in Romania si slujbele de subzistenta se duc in ... Spania?

de Maria Nicutar
02 Mar 2012
"Deschiderea centrului Intel este un semnal puternic si un pas de la productia de baza la cea de proprietate intelectuala. Slujbele bune si bine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]