Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti place sa lenevesti? Iata 10 lucruri care te dau de gol!

de Maria Nicutar 03 Aug. 2012 2873
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Crezi ca poti sa lenevesti fara sa te dai de gol? Iata cateva aspecte carora ar trebui sa le acorzi mai multa atentie, conform analistului Jeff Haden, pentru INC:

1. Imi spui sa muncesc mai inteligent, nu mult. Stim cu totii clasica replica "Work smarter, not harder". Daca imi spui asa ceva imi arati ca inteligenta nu este punctul meu forte. Si apoi, daca ai solutiile de ce nu ma ajuti?

2. Imi spui ca in echipa nu exista niciun "Eu"? O echipa este mai puternica cand fiecare individ se comporta ca un ... individ, exact. Este o dovada de lene sa suprimi individualitatea in favoarea ideii de colectiv muncitor.

3. "Pui si simplu nu a fost sa fie". Nu mai pune toate greselile si problemele pe seama destinului.

4. "Probabil ca nu iti vine bine sa auzi asta." Nimanui nu ii plac vestile proaste, dar cand pui lucrurile in aceasta perspectiva, intr-un fel anume, muti problema in curtea mea.

5. "Avem nevoie de feedback-ul tau". Feedback existe pretutindeni si il poti primi cu putin efort; trebuie doar sa privesti in jurul tau. Primesti feedback din simple conversatii, din limbajul meu nonverbal, de la sedinte si nu numai. Trebuie sa iesi din starea de pasivitate si sa vrei cu adevarat feedback.

6. "Esecul nu este una dintre optiunile noastre". Replica aceasta o da leaderul care impune un target imposibil de neatins si apoi incearca sa termine, sa inhibe orice fel de replica din partea celor care raman cu targetul pe birouri. Acestia ar trebui sa priveasca lucrurile in mod realist si sa le prezinte astfel. Raspundeti intrebarilor subordonatilor dvs, oricat ar fi de dificile.

7. "Hai sa nu reinventam roata". Pentru ca daca facem o astfel de nesabuinta, atunci s-ar putea sa dam peste o roata mai buna decat a mea si asta chiar nu trebuie sa se intample.

8. "A fost ce a fost si cu asta basta". Aceasta replica spune interlocutorului ca lenea pluteste atat de rau in aer incat poti sa o tai cu cutitul si sa pui si la pachet pentru mai tarziu. De cele mai multe ori, daca dai o astfel de  replica arati ca esti prea lenes sa schimbi lucrurile si ca preferi sa le lasi asa cum sunt.


Tags: lenelenevestireinventam roata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]