Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prizele de escaladare, oamenii tai...

de Maria Nicutar 28 Oct. 2013 1983
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru pasionati, tehnicile de catarare devin un drog veritabil. Daca ai apucat sa escaladezi un simplu perete de decor, cu minim 70 de prize, vei dori sa treci la unul de 60 si apoi la unul de 15. Este perfect posibil si tu o stii, pentru ca ti-ai vazut instructorii cum raman suspendati in doar doua degete de o priza potrivita.

Isi tin intreaga greutate in doua degete si se balanseaza catre urmatoarea priza. Este fascinant, este adrenalina pura, este o continua provocare si o dependenta greu de contestat.

Sportul acesta si afacerile se aseamana in mod izbitor. Alegi ce fel de afacere vei porni, cat de dificila sa fie. Iti masori puterile, alegi ruta perfecta si numarul de prize de care ai nevoie pentru a termina cursa. Nu risti nimic, nu te lasi mai prejos decat data trecuta pentru ca stii ca trebuie sa progresezi.

Fiecare priza pe care pui piciorul trebuie isi aiba rostul. Fiecare priza trebuie, inainte de toate, testata. Trebuie sa fii sigur ca ai prins-o si ca te poate ajuta sa treci la urmatorul nivel. Unele prize te aduc in situatie de blocare temporara. Te suspenda in pozitii greu de sustinut si greu de readus la pasul anterior.

La fel se intampla si in afaceri. Ai angajati pe care te bazezi, pe care ii testezi inainte de a te sprijini pe ei. Ii alegi bine si ii pui in pozitiile potrivite. Fiecare angajat te poate aduce mai aproape sau mai departe de scopul pe care ti l-ai impus. Este greu sa le cunosti capacitatile de a te sustine si de a-ti facilita drumul catre varf.

Si mai greu este atunci cand escaladezi cu un rucsac in spate. Cei mai multi prefera sa termine cursa fara nicio greutate care sa ii traga in jos si care sa le rapeasca secunde pretioase pana la finalul rutei.

Multi sefi prefera sa duca cele mai multe greutati. Problema este ca toate vor apasa pe umerii angajatilor daca nu le apartin si nu s-au obisnuit cu "greutatea" lor. Investeste in ei. Trimte-i la training-uri. Formeaza-i. Modeleaza-i. De cate ori inceri o priza, vei descoperi ca este mai rezistenta decat inainte. Nu mai ai nevoie de rucsac pentru ca gasesti in fiecare angajat valoarea pe care ai fi dus-o tu in spate. Gasesti totul la locul lui. Cursa se termina mai rapid. Fiecare priza isi face treaba fara sa fie nevoie sa o testezi de fiecare data. Incepi sa prinzi curaj si incredere ca te va sustine.

La final, descoperi ca ai parte de mai putine caderi in coarda atunci cand starea de spirit perfecta se intalneste cu prizele perfecte!

Sa aveti succes si afaceri profitabile!




Tags: prize escaladareafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]