Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Promovarea afacerii dvs. prin Google AdWords

de Maria Nicutar 26 Mai. 2011 3373
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice afacere care se doreste de succes trebuie sa detina un website dedicat in exclusivitate. Continutul acestuia este cel mai important factor pentru reusita afacerii dvs, intrucat orice produs se vinde atata vreme cat corespunde nevoilor consumatorilor vizati, iar simpla promovare nu va poate creste profitul.

Google Adwords este cea mai cunoscuta forma de publicitate de tip pay-per-click, punand la dispozitia utilizatorilor de unelte de optimizare a site-ului acestora si de simulare de publicitate. Primul pas pentru a va promova afacerea prin Google Adwords este inregistrarea unui cont. Acesta este gratuit si veti beneficia si de sfaturi prin care va puteti imbunatati continutul website-ului inainte de a incepe sa investiti in promovarea prin acest serviciu. Al doilea pas este alegerea cuvintelor cheie pentru care Google va va afisa anuntul in pagina de rezultate. Pentru a alege cele mai bune cuvinte este nevoie de documentare asupra frecventei utilizarii lor si asupra publicului tinta pe care il vizati.

Un lucru important de retinut este diferenta dintre link-urile organice si cele sponsorizate. Primele sunt cele care apar in mod natural atunci cand se cauta anumite cuvinte in bara de search a motorului Google. Link-urile sponsorizate sunt anunturi pentru site-uri. Vor aparea deasupra link-urilor organice sau in bara din dreapta in pagina de cautare Google si vor fi scoase in evidenta. De remarcat ca unii utilizatori nu prefera link-urile sposorizate si opteaza pentru accesarea celor organice.

Ce trebuie sa stiti despre promovarea prin Google Adwords:

1.    Plata se face per click.

2.    Postarea unui anunt nu va costa nimic.

3.    Odata ce ati pus la punct campania de promovare va puteti gasi anuntul in prima pagina de rezultate in 15 minute.

4.    Suma care se va plati pentru orice click se va stabili in urma unei licitatii. Sunt multe website-uri cu un continut asemanator, iar proprietarii acestora  vor dori sa foloseasca un set de cuvinte cheie similare. Persoana care liciteaza cel mai mult are cele mai mari sanse sa isi gaseasca anuntul in pagina de rezultate Google pe o pozitie mai buna.

5.    Dvs. stabiliti limita de bani pe care sunteti dispus sa o platiti pentru promovare. Impuneti un plafon de fonduri, iar la epuizarea acestuia veti reveni la link-ul organic.

6.    Daca un utilizator a dat click pe anuntul dvs. si nu a cumparat nici un produs comercializat  sau nu a apelat la serviciile dvs., ati cheltuit banii de promovare in van.

7.    Cu ajutorul uneltei Trafic Estimator Tool puteti sa simulati o licitatie pentru a determina pozitia pe care anuntul dvs. il va ocupa in pagina de rezultate.

8.    Daca aceasta campanile nu se dovedeste profitabila este cazul sa schimbati cuvintele alese, sa licitati mai mult pentru a castiga un loc mai bun in pagina de cautare sau sa modificati textul anuntului.



Tags: google adwordstehnici google adwordspromovarea adwordsplata per click

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]