Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Somajul ?infloreste? si companiile nu isi gasesc candidatii ?perfecti?

de Maria Nicutar 17 Nov. 2011 8242
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Situatia locurilor de munca din prezent este una parca desprinsa din filmul “Alice in tara minunilor”. Parca traim intr-un cosmar cat se poate de real. Cautam oameni si avem cat sa ducem ani intregi de aici incolo. Dar, nu, stai, noi ii cautam pe cei perfecti. Daca am intreba o multinationala sau chiar si companii mai micute care este candidatul ideal, perfect, in viziunea lor, s-ar lasa mai adanc in scaune, ar ridica fruntea catre tavan, ar inchide ochii si ar incepe sa lanseze un mesaj de jumatate de ora.

Parca aud si oftatul greu si vad cat de multe sarcini, responsabilitati isi doresc implinite, cate abilitati si competente isi doresc in randul candidatilor. Mai lipseste sa le cerem sa cante si la pian si cam asta a fost tot. E totul acolo, am scapat ceva? Adaugam pe parcurs si cine nu se tine, pleaca, o taie, is out, gone, kaput.

Cam asa merg treburile in multe companii din prezent si ma intristeaza foarte mult ca antreprenori si manageri care ar trebui sa fie cat se poate de pragmatici inca mai viseaza cu ochii deschisi la candidati care sa lucreze cu doua maini, sa apese pe fax cu degetele de la picioare si sa isi duca telefoanele in dinti in timp ce rasfoiesc rapoartele de acum doua ore.

“Daca ai timp, te rog sa te ocupi si de situatia de pe octombrie si apoi sa treci pe la Dana pe la contabilitate sa vezi ce e cu dosarele alea si intre timp poate te uiti si la Mihaita ca e nou si trebuie sa il ajutam si pe el sa se integreze.”

Angajatul perfect nu exista. Niciodata nu il vom gasi decat daca suntem prea chiori sa ii vedem greselile, greseli care sunt umane, greseli nevinovate, greseli aparute fiindca nu suntem calculatoare si nici nu ne dorim acest lucru.

Solutia sta in recrutarea candidatilor cu potential. Chiar daca nu sunt perfecti, chiar daca nu detin specializarile adecvate, chiar daca nu au experienta si sunt someri de jumatate de an, chiar daca fumeaza si au copii, totusi, ar trebui sa privim catre cei care detin abilitati de invatare, care sunt pregatiti sa fie educati intr-un spirit adecvat companiei din care urmeaza sa faca parte, care sunt liberi in gandire si in actiune.

Acestea sunt alegerile inspirate pentru companii, si faptul ca vom investi oricum in ei timp, bani si energie este deja o informatie redundanta pentru antreprenorii si managerii care nu mai traiesc in basme.


Tags: locuri de muncacandidatul perfectcandidatul idealangajatul perfect

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]