Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategiile mentale ale reusitei (Partea a II-a)

de Andreea Rada 20 Mai. 2011 4372
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

- Strategia relationala - aceasta se bazeaza pe comunicare si pe invatare. Pentru a asigura reusita acestei strategii, invingatorul trebuie sa stie foarte bine ce isi doreste sa schimbe si pe cine doreste sa modeleze din anturaj. In acest caz intervine un factor foarte important, pentru a putea sa invete ceva de la interlocutori invingatorul trebuie sa stie foarte bine ce ii lipseste si ce doreste sa imprumute de la cei din jur, de asemenea trebuie sa stie si ce doreste sa modeleze la cei din jur.

- Strategia META - aceasta este o strategie sofisticata si foarte puternica, aceasta ii permite invingatorului sa obtina o pozitie privilegiata in relatia sa cu cei din jur si sa fie un bun observator al propriului comportament.

Aceasta strategie impune ca atunci cand este aplicata sa ne putem observa dinamic, in actiune, astfel rezulta ca aplicatiile acesteia sunt foarte diverse.

Caracteristicile acesteia o fac sa se apropie de principiile strategiei gestionarii eficiente a situatiilor, diferenta este ca META intervine pe parcursul derularii actiunii.

Strategia META are urmatoarele patru fazei:

1. Declansarea - apare in momentul in care pe parcursul desfasurarii unuia dintre pasi, invingatorul realizeaza ca isi poate imbunatati performantele

2. Analiza contextului in care se deruleaza actiunea - caz in care cel care participa la actiune trebuie sa reuseasca sa se detaseze si sa devina propriul spectator, incercand sa faca o analiza subiectiva a contextului

3. Identificarea cauzelor care au creat disfunctionalitati - caz in care trebuie sa se stabileasca schimbarile necesare

4. Punerea in practica a masurilor de corectie


Acest tip de strategie permite diminuarea intensitatii reactiilor noastre in cazul in care vom experimenta teama sau trac.

Daca invingatorul va reusi sa aplice strategia cu succes va trece cu usurinta din registrul "emotii-senzatii" in cel de "analiza-evaluare" reusind astfel sa treaca rapid peste orice obstacol.


Fiecare tip de strategie are propriul sau rol, unul care este foarte bine definit, iar punerea lor in practica nu face altceva decat sa ajute invingatorul sa atinga un nivel de excelenta in toate actiunile intreprinse.

Unii specialisti chiar afirma ca cine va reusi sa le aplice intocmai va deveni un invingator intr-un mod accesibil si performant.

Pentru a putea avea un sistem ce ne va asigura reusita, trebuie sa aplicam aceste strategii in functie de anumite criterii foarte importante in contextul utilizarii strategiilor, cum ar fi momentul si durata actiunii, natura informatiilor ce urmeaza a fi analizate, natura actiunilor, contextul si resursele propriului potential.


Tags: strategii mentalestrategii metagestionarea situatiilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]