Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu - Oamenii creativi lucreaza bine pe cont propriu

de Maria Nicutar 08 Oct. 2012 2944
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Oamenii creativi deseori poseda caracterisici care ii fac mai greu de condus. Oamenii creativi lucreaza uneori mai eficient in afara unui colectiv. Foarte des se regasesc respinsi de un grup si, uneori, iau ei insisi initiativa de a respinge grupul.", noteaza Samuel Bacharach pentru INC.

Iata situatia in care multi dintre noi se regasesc. Am trecut prin aceasta situatie de prea multe ori pentru a privi aceasta afirmatie ca o simpla teorie. Este total adevarat si poate deveni regula de aur de respectat pentru antreprenorii care stiu cat de valorosi sunt oamenii dotati din punct de vedere al creativitatii.

Samuel Bacharach mai noteaza pentru INC faptul ca exista multiple dovezi care ne demonstreaza faptul ca respingerea sociala hraneste creativitatea.

Cercetarile autorilor Sharon H. Kim de la universitatea Johns Hopkins , Lynne C. Vincent de la universitatea Cornell, and Jack A. Goncalo, tot de la universitatea Cornell arata faptul ca persoanele care se simt excluse dintr-un grup se orienteaza catre activitati cat mai creative.

Desigur, asta nu se intampla in cazul tuturor. Se intampla in cazul celor care functioneaza pe baza regulii ca nu au nevoie de un grup pentru a se simti intregiti si functionali, increzatori in fortele proprii. Autorii noteaza faptul ca "pentru indivizii cu un auto-concept de independenta, respingerea le va intari dorinta de a se diferentia fata de restul si aceasta mentalitate ar trebui sa conduca catre rezultate mai creative."

Iata afirmatiile de care multi dintre noi avem atat de multa nevoie, multi dintre cei care chiar stiu ca sunt persoane dotate din punct de vedere al creativitatii. Ne arata partea plina a paharului si avantajele notabile de care ai parte cand nu poti face parte dintr-un grup, cand nu ai acces la el.

Si este o mare problema sa nu poti face parte dintr-un grup, sa lucrezi cu dificultate intr-o colectivitate, sa iti fie greu sa lucrezi in echipa. Stii ca vei fi respins si regulile de aur ale societii ne spun ca trebuie sa te afiliezi grupurilor si sa respecti regulile acestora.

Dar, multi dintre noi au superiori care stiu faptul ca multi angajati nu pot lucra cu eficienta maxima decat pe cont propriu. Si atunci te simti un om respectat, un om ale carui limite sunt respectate si intelese. Aici incepi sa nu te mai simti ca o povara pentru toti si sa incepi sa iti vezi de munca ta fara sa iti pese de ce spun ceilalti, cu toata viteza inainte.


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: oamenii creativicreativitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]