Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul de care ne este prea teama...

de Ilinca Dobrescu 17 Apr. 2014 2373
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne este teama de sute de mii de lucruri si majoritatea sunt doar in mintea noastra. Anticipam ce este mai rau si suntem deja regizori de thrillere atunci cand realizam scenarii incredibil de terifiante cu privire la modul in care se vor desfasura lucrurile.

Inainte de o sesiune de negocieri, deja punem la indoiala ceea ce urmeaza sa spunem, argumentele pe care le vom prezenta. Urmeaza un tir de contraargumente pe care ni le aducem singuri, pe care le anticipam, pe care le si asteptam.

Si ne este teama si de angajatii insistenti si care par bagaciosi, de cei care vin mereu cu idei noi, cu rasturnari de situatii. Unii par ca fac asta din placere. Ceea ce nu stim este ca sunt si cei mai valorosi pentru tot procesul de imbunatatire a intregii afaceri. Isi risca linistea pentru a imbunatati un proces.

Adevarul este ca ne este teama sa nu fim confruntati fiindca atunci ne simtim judecati (cu toate ca ni se pun sub semnul intrebarii ideile si proiectele, nu suntem noi judecati).

Apoi ne mai este teribil de teama sa nu ne lovim de dezaprobarea celor din jur, fie ei colegi, superiori sau subordonati.

Deseori, ajungi sa crezi ca daca nimeni nu iti pune ideile la indoiala, sunt sigur bune si au toate sansele sa se converteasca in rezultate de exceptie.

Victoria va fi a celor care vor imbratisa provocarile, cu maxim de caldura, cu maxim de rabdare.

"Sa cauti conflicte in mod activ nu este un lucru simplu pentru majoritatea lumii. Multi isi petrec viata incercand sa evite argumente si discutii aprinse. Nu este nevoie sa iesi afara sa cauti oameni pe care ii urasti, dar trebuie sa duci ceva munca de auto-verificare pentru a determina unde bati pasul pe loc in gandire si in atitudine. S-ar putea sa ai nevoie sa iti incurajezi oamenii cunoscuti sa te ajute sa identifici punctele oarbe. In plus, realizeaza o lista cu 5 persoane care te-au facut sa te simti cel mai inconfortabil cu putinta si listeaza motivele pentru care au realizat acest lucru, de ce te-ai simtit provocat. Apoi foloseste lista pentru a realiza o imagine a oponentului ideal pentru stilul tau de gandire", noteaza Kevin Daum pentru INC.

Mai mult, specialistul mai noteaza pentru INC: "Mergi acolo unde se duc bataliile. Dezbaterile pasionale, energice nu au nevoie de furie si suparare si resentimente pentru a fi eficiente. Dar au nevoie de forta si putere de afirmare. Din moment ce ai oponenti demni, stabileste cateva reguli de baza pentru ca toata lumea sa inteleaga responsabilitatile si limitele. Stabileste o structura pentru discursul tau pentru ca oamenii sa se simta in siguranta. Daca oamenii se tem de repercusiuni, atunci se vor abtine sau, si mai rau, vor iesi complet din dezbateri si atunci te intorci unde erai, la mediul in care bati pasul pe loc."

La final, Kevin Daum ne da si cel mai important sfat pentru anul acesta: "Tine minte ca obiectivul nu este sa castigi dezbaterile, ci sa obtii adevarul care iti va permite sa te misti mai repede, mai departe si cu mai multa eficienta. Atunci cand acest lucru se intampla, toata lumea are de castigat."




Tags: afaceriafaceri de succesmanagement afaceriinovatie in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]