Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 sfaturi pentru managementul afacerii tale!

de Ilinca Dobrescu 25 Aug. 2014 3052
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile nu se conduc simplu si nu se conduc de la sine. Nu se conduc nici de catre angajatii nostri, fara aport de valoare din partea noastra, fie ca suntem antreprenori sau manageri.

Din pacate, multi cred ca afacerile merg de la sine daca am trasat o directie in care ne dorim ca lucrurile sa mearga si o echipa de profesionisti care sa ne duca intr-acolo. Niciodata nu vom avea cum sa indeplinim planul pe care l-am pus la punct cu atat de multe eforturi pentru ca mediul de afaceri este intr-o continua schimbare.

Ce a mers pana azi, maine s-ar putea sa nu mai functioneze iar regulile pe care le credeai universal valabile, functioneaza doar in cazul unora.

Iata 5 sfaturi extrem de valoroase care va vor ajuta sa va gestionati afacerile ca la carte:

1. Invatati din trecut ca sa modelati un viitor cat mai bun in mediul de afaceri si nu numai. Daca nu cunoasteti trecutul, viitorul va fi mereu plin de secrete si surprize.

Asa ca invatati cum au reusit altii sa inceapa afaceri, ce greseli ati comis si ce trebuie sa faceti pentru ca viitorul sa arate cat se poate de bine.

2. Nu va lasati concurenta sa va dicteze urmatorul pas in afaceri. Suntem extrem de tentati sa cercetam fiecare pas pe care competitia il face. Interesant este ca daca actionam astfel, nu vom face decat sa fim mereu cu un pas in spatele lor.

3. Nu va conduceti afacerea "ca in carti". Cu alte cuvinte, nu porniti la drum crezand ca o afacere se poate conduce ca in teorie. Niciodata nu este de ajuns sa cunoasteti teoria fiindca o afacere nu se cladeste doar cu teorie.

Esentiala este practica, experienta. Ea sta la baza unei afaceri cu sanse adevarate de succes. Asa ca inainte sa incepeti o afacere doar cu acele cunostinte castigate in facultate, incercati sa adunati experienta in postura de angajat in industria in cadrul careia doriti sa va consolidati afacerea. Este cea mai puternica forma de invatare activa.

4. Nu va lasati afacerea condusa de amatori pentru ca directia in care o vor duce nu este in niciun caz una prea stralucita. O vorba faimoasa spune ca daca te bagi in troaca, te mananca porcii. Este o regula de care tinem cont atunci cand ne alegem partenerii de afaceri, asociatii, investitorii si angajatii.

5. Nu scapati din ochi marele premiu, viziunea pe care doriti sa o indepliniti. obiectivele pe care vi le-ati impus reprezinta cele mai importante aspecte pe care sa va pastrati privirea, indiferent cat de indepartate par. Nu uitati de ce ati intrat in afaceri de la bun inceput si pentru ce va luptati.




Tags: afacereafaceri de successucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]