Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trateaza-ti angajatii ca si cum ar fi copii si asa se vor comporta!

de Maria Nicutar 28 Mai. 2012 2713
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere de succes este si o afacere bine condusa, o afacere cu o echipa de management de invidie. Nu exista afaceri care au ajuns la succes din greseala, pe neasteptate. Si atunci cand discutam despre management de top discutam despre manageri care inteleg cat de importanti sunt angajatii, cei care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele pe termen scurt si obiectivele pe termen lung.

O greseala pe care multi manageri o comit este cea de a-si trata angajatii ca si cum ar fi copii de clasa a doua.  Le taiem Facebook-ul si blocam accesul la YouTube, folosim citate care sa ii ajute sa devina mai productivi, ii mintim ca vine Babau si le fura jobul daca nu indeplinesc targetul acela imposibil pe care l-am pus doar ca sa fim siguri ca oamenii isi vor da toata straduinta.

Apoi, desigur, vine perioada in care ii controlam cat mai atent posibil. Le suflam in ceafa cu multa eleganta, le controlam activitatea in fiecare zi, ii chestionam, punem intrebari capcana si ii privim asa, cu subinteles, in momentele cheie ale unei discutii. Toate acestea ne vor ajuta sa ne cunoastem mai bine angajatii, nu-i asa? Total gresit. Toate aceste masuri ne ajuta sa ne frustram angajatii in asa hal incat primul lucru pe care si-l doresc cu ardoare cand ajung acasa este sa bea o bere rece in timp ce isi cauta un alt loc de munca.

Asta se intampla cand nu realizam faptul ca suntem in aceeasi oala cu totii. Credem ca suntem superiori fiindca sunteti pe o pozitie superioara si acest stadiu ne ofera noua libertatea de a-i trata pe cei aflati mai jos pe scara ierarhica intr-o maniera in care am trata niste pusti rataciti, niste copii cu muci la nas, niste puslamale care au nevoie de ordine, de reguli, de limite, de disciplina.

Majoritatea nu au nevoie de ordine si de disciplina. Si majoritatea celor care vor fi tratati precum copiii vor incepe sa se poarte asa. Si este jenant si pentru "copii" si pentru "parinti".

Angajatul ratacitor: "Auzi, frate? Hai da-i tu putin pe YouTube sa iti arat o piesa tare!"
Angajatul fript de prea multe ori: "Auzi, frate?? Da' de ce nu pui tu piesa asta tare la tine la calculator? De ce veniti toti la mine?"
Angajatul ratacitor: "Stii ca la tine nu controleaza asa des."
Angajatul fript de prea multe ori: "Nu, frate! Nu fac d'astea. Mai bine vorbim in pauza ca si-a tras obloanele si se uita la noi. Fa-te ca vorbesti ceva de munca, gesticuleaza naibii acolo, gesticuleaza!"

Si oamenii gesticuleaza cu multa eleganta si siguranta! Si gesticuleaza asa pana cand ajung intr-o companie in care nu mai trebuie sa simuleze ca muncesc. Vor munci de placere, vor munci fiindca au si pauzele care sa le permita sa munceasca la maxim de eficienta, vor munci fiindca au si pentru cine, vor munci fiindca sunt apreciati si laudati si priviti cu simpatie si grija, vor munci fiindca simt ca munca lor este valoroasa, munca ce nu trebuie controlata la fiecare doua minute si nu sunt tratati ca o turma de tampiti ratacitori si care trebuie adusi pe calea cea dreapta prin toate eforturile posibile.


Tags: angajatimanageriafacere de succesafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Cum sa relansezi o afacere in mod sustenabil?

de Teo Manole
14 Sep 2015
Multe companii traverseaza perioade dificile din cauza surselor de finantarere scumpe (in cazul in care reusesc sa le obtina), a incasarilor decalate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]