Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu cum alegi sa iti pornesti afacerea?

de Julian Manescu 06 Ian. 2014 2800
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitie mare, capital mic?! Nu ti se poate intampla doar tie, ci tuturor celor are pornesc de jos si ajung cu greu la un echilibru financiar. Cu toate acestea, insa, satisfactia poate fi pe masura eforturilor depuse.

Daca te recunosti in acest peisaj, mai jos poti parcurge cateva modalitati de a-ti mari resursele astfel incat sa poti porni pe cont propriu afacerea la care te-ai gandit.

Imprumuta bani sau produse
Nu te incurajez sa iti creezi datorii pentru ca sunt cele mai pacatoase indiferent ca le faci printre prieteni, straini sau in familie. Insa, daca te simti constrans de situatie poti apela la aceasta modalitate. Ai grija sa-ti faci, insa, calculele foarte bine astfel incat in situatia pesimita sa stii de unde vei inapoia imprumutul.

Daca ar fi sa ne gandim si mai departe, in functie de afacerea pe care o vei deschide, poti incheia contracte cu furnizorii care iti vor da, oarecum, pe datorie. Ma refer ca produse in alimentatia publica pe care sa nu le achiti pe loc, ci la termen. Tot un imprumut este si asta.

Alege-ti un asociat puternic
Pentru ca doar asa vei rezista pe piata. Daca tu nu esti puternic financiar, aliaza-te cu altcineva. Prezinta ideea intr-un plan de afacere bine intocmit si poti atrage investitori. Important este sa vada in proiect un succes care sa le aduca beneficii si nu doar sa-si amortizeze investitia, ci sa si scoata profit pe termen mediu si lung. Daca iti este teama ca prezentand ideea acestia o pot folosi in favoarea lor, atunci ai grija sa pastrezi acele secrete, fara de care nu se poate lansa afacerea, doar pentru tine.

Vinde ce nu-ti foloseste
Daca nu poti face rost de bani sau produse si nici nu-ti gasesti un asociat cu bani, nu-ti ramane decat sa vinzi ce nu iti foloseste si ce crezi, desigur, ca ar putea interesa pe altcineva. Poti renunta la tablouri daca sunt autentice, la smartphone daca realizezi ca nu-ti foloseste, la piese de mobilier si orice alte maruntisuri.
 
Pe site-urile de anunturi am vazut recent ca se poate face si troc. Daca ai, spre exemplu, doua cadouri identice indiferent de natura lor, le poti da la schimb cu altceva. Depinde ce solutie iti convine mai mult. Daca nu vrei sa renunti la ele, poti apela si la amanetarea acestora in ideea de a le recupera intr-un termen stabilit. Dar nici asta nu iti recomand cu caldura.

Sau… intinde-te cat iti este plapuma!
Pentru a porni propria afacere ai nevoie de o suma minima de investitie. Gadeste-te bine cat de mult o poti reduce fara a crea compromisuri prea mari de start si, decat sa apelezi la banci, amanet sau cunoscuti, ori sa te asociezi cu cineva sis a dai socoteala pentru a face rost de bani, mai bine iti faci un plan strasnic de bataie si… te intinzi atat cat iti este plapuma. Pentru business-urile de la domiciliu chiar nu ai nevoie de prea mult. Si daca totusi esti pe zero, mai poti astepta cateva luni.

Variantele de mai sus exista, sunt practicate, insa, personal aleg sa mai astept daca este cazul. Tu ce preferi?




Tags: afacereinvestitiecapital micbaniproduseasociat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

In goana dupa clienti - idei ingenioase de impachetare a produselor

de Teo Manole
13 Iun 2016
Cum lumea continua sa evolueze, cresc si cerintele pentru portabilitatea produselor. Suntem o specie interesanta de consumatori. Vrem sa accesam...

Ideea ta de afacere te poate face MILIONAR

de Adina Vasile
22 Apr 2016
Acum ceva timp am vazut la televizor un documentar referitor la istoria Internetului si cum a transformat acesta modul nostru de a face afaceri in...

De ce sa-ti incepi afacerea in perioada studiilor?

de Anca Raileanu
14 Mar 2016
Cel mai important, de cele mai multe ori, profesorii au placerea sa ajute studentii motivati, care doresc sa isi inceapa o afacere. Vei ramane...

Cum functioneaza o afacere?

de Anca Raileanu
21 Sep 2015
Nu ne nastem cu abilitati si cunostinte in afaceri, dar la un moment dat, fiecare antreprenor de succes invata cum functioneaza lucrurile....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]