Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vreau sa-ti multumesc ca m-ai facut milionar

de Florin Costescu 03 Feb. 2016 12434
3.6 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori, cele mai bune lectii le primim de unde ne asteptam cel mai putin. Care este puterea publicitatii? Iata o intamplare adevarata, din care ne putem inspira si azi, cu vedeta de radio si televiziune Bob Hope.

Cu multi ani in urma compania producatoare de pasta de dinti Pepsodent i-a oferit lui Bob Hope un contract exclusiv pentru un radioshow. Hope a acceptat si s-a apucat de treaba: a adunat un staff compus din scriitori consacrati in radio, regizori si actori, plus o orchestra si un trompetist celebru, Jerry Colonna si a pus pe picioare un show ce se anunta un mare succes.

Au trecut insa 10-12 saptamani de repetitii pana cand Hope s-a declarat satisfacut de nivelul rasetelor din studio. (Radioul era inca la inceput si nu exista o metoda de evaluare a audientei. Singurul criteriu de apreciere consta in reactia publicului din studioul de inregistrare. Abia ulterior a aparut o companie de analizare a ratei de audienta numita Hooper Ratings, dar care in momentul lansarii emisiunii facea abia primii pasi in domeniu.)

Show-ul s-a difuzat apoi in mod regulat, fara intrerupere, si de fiecare data cand Bob Hope ii intreba pe cei de la Pepsodent daca sunt satisfacuti de rezultate, daca nivelul vanzarilor a crescut in urma difuzarii spectacolului, raspunsul suna destul de simplu: "Da, este in regula", lucru care-l facea pe actor sa creada ca ei nu sunt tocmai multumiti.

"Bob, Vreau sa-ti multumesc ca m-ai facut milionar "

Intr-o zi, cam la un an de la lansarea spectacolului, vedeta a fost abordata de un barbat care juca golf la acelasi club. "Bob, vreau sa-ti multumesc", i-a spus acesta. Hope s-a gandit ca este doar un admirator, i-a multumit si a vrut sa treaca mai departe. "Nu", i-a spus respectivul, "vreau sa-ti multumesc pentru ca m-ai facut milionar".

Bineinteles, Bob n-a inteles nimic si a cerut detalii. A aflat astfel ca omul conducea o mica fabricuta de ambalaje mostenita de la tatal sau, care avea printre clienti si firma Pepsodent. "Cam acum 6 luni, Pepsodent si-a dublat comenzile de cutii pentru pasta de dinti, iar o saptamana mai tarziu si le-a triplat", i-a povestit acesta lui Hope. "Atunci am renuntat la celelalte contracte si am inceput sa lucrez doar pentru Pepsodent. Si am devenit milionar. Bob, iti multumesc inca o data."

Hope a ramas interzis. Nimeni de la Pepsodent nu-i spusese despre aceasta explozie a vanzarilor, doar o intamplare l-a facut sa afle cat de buna era emisiunea sa si ce audienta extraordinara avea.

Asa ca, dupa un timp, cand a venit momentul reinnoirii contractului, Bob Hope a negociat una dintre cele mai mari cresteri de onorariu din istoria radioului. Si el n-a uitat niciodata aceasta lectie: in decursul anilor, a avut grija ca numele sau sa fie asociat cu al celor mai mari sponsori, ale caror produse le recomanda entuziast in reclamele radio-TV.

Alti actori de talia sa au considerat ca acest lucru reprezinta o degradare a statutului lor de vedete, dar Hope nu s-a aliniat acestei pareri. Dupa Pepsodent, el a lucrat pentru Crysler, apoi pentru Texaco – o relatie care i-a adus, in 1974, 4.000.000 de dolari pentru un contract de 5 ani (o suma nemaiauzita la acea data).

Iar in anii ‘80 el a primit 3.000.000 de dolari de la compania Soothvestun Bell Telephone pentru promovarea cartii lor de telefon, lucru care a insemnat trei zile de filmare. In California, a facut numeroase clipuri publicitare pentru firma Cal Fed Bank, al carui actionar majoritar era. Ultima sa aparitie la televizor, la varsta de 95 de ani, a fost intr-o reclama pentru K’Mart.

Si totul s-a intamplat deoarece un producator de cutii de carton i-a spus "Multumesc" cu zeci de ani in urma.


Tags: milionarvanzaripublicitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.6 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]