Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR ofera finantare pentru dezvoltarea de noi produse si tehnologii

de Alina Constantinescu 08 Sep. 2017 3714
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, versiunea consultativa a Ghidului solicitantului aferent submasurilor 16.1 "Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), pentru dezvoltarea de proiecte pilot, noi produse" si 16.1a "Sprijin pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese in sectorul pomicol" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020).

„Dupa finalizarea consultarii publice in data de 15 septembrie 2017 si ulterior analizarii propunerilor primite, vom lansa sesiunea in care se vor putea depune, pentru prima data in cadrul PNDR 2020, cererile pentru solicitarea fondurilor nerambursabile prin aceste linii de finantare. Sprijinul financiar va asigura promovarea inovarii si a cooperarii in sectorul agroalimentar, inclusiv in cel pomicol,  prin dezvoltarea de proiecte pilot si de noi produse, practici si tehnologii de care este mare nevoie in agricultura. Grupurile operationale care vor fi create vor facilita cooperarea dintre fermieri, organismele de cercetare si alti actori din sectorul agroalimentar, pentru cresterea gradului de inovare din aceste sectoare si adaptarea rezultatelor cercetarii la nevoile reale ale sectorului agricol.” a precizat Adrian - Ionut CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Valoarea maxima a sprijinului acordat prin sM 16.1 si sM 16.1a pentru dezvoltarea proiectelor pilot, noi produse, procese si tehnologii este de 500.000 de euro/ proiect. Intensitatea sprijinului este 100% nerambursabila pentru cheltuielile pregatitoare, pentru cheltuielile de functionare a cooperarii, dar si pentru cheltuieli generate de diseminarea rezultatelor.
    
Pentru submasurile 16.1 si 16.1.a se va avea in vedere o abordare in doua etape, conform precizarilor din fisa masurii. Astfel, in etapa I  se va lansa o sesiune de depunere a Cererilor de exprimare a interesului (CEI) pentru accesarea finantarii proiectelor, iar in etapa a II-a va avea loc depunerea, evaluarea si selectia proiectului detaliat al Grupului Operational (GO).
    
Solicitantii eligibili sunt grupurile operationale, fara statut juridic, constituite in functie de tema proiectului din minim un partener din domeniul cercetarii sau agroalimentar si cel putin un fermier/ un grup de producatori/ o cooperativa/ alta forma de asociere in agricultura.
    
De asemenea, costurile directe generate in mod specific de activitatile incluse in planul de proiect depus de GO (cheltuieli legate de chirii pentru: echipamente, utilaje, imobile necesare desfasurarii activitatii descrise in proiect, altele decat sediu) beneficiaza de sprijin 100% nerambursabil. O alta categorie de cheltuieli pentru care intensitatea sprijinului acordat este nerambursabil in procent de 100% o reprezinta cheltuielile cu onorarii ale partenerilor, colaboratorilor externi, aferente activitatilor descrise in proiect si prestari servicii de catre acestia sau alte persoane/ entitati, inclusiv cheltuielile aferente salariului/ onorariului coordonatorului de proiect.

Versiunea consultativa a Ghidului solicitantului pentru infiintarea si functionarea grupurilor operationale (sM 16.1 si sM 16.1a) a fost publicata pe site-ul AFIR la sectiunea Dezbatere publica, Documente supuse dezbaterii publice. Perioada de consultare publica este de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a Agentiei, respectiv 5 septembrie 2017. Toti cei interesati sa trimita propuneri sau observatii au la dispozitie adresa de e-mail, consultare@afir.info pana la 15 septembrie 2017.


Tags: fonduri europenefinantare afirpomicultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Peste 100.000 de afaceri, eligibile pentru noi fonduri europene. Anuntul ministrului Economiei

de Florin Amariei
27 Iul 2020
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca in curand vor fi disponibile noi fonduri europene pentru afaceri. Acestea vor putea fi accesate...

Firmele afectate de Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat

de Florin Amariei
25 Mai 2020
Firmele afectate de pandemia Covid-19 inca pot accesa fonduri europene si ajutoare de stat pentru a depasi momentul dificil cu care se confrunta....

Fonduri europene noi pentru infiintare firma la oras sau sat

de Florin Amariei
10 Feb 2020
Romanii vor avea la dispozitie patru linii noi de fonduri europene pentru infiintarea de firme la oras sau sat. E important sa mentionam ca vorbim...

Afacere non-agricola in mediul rural pe fonduri europene

de Florin Amariei
21 Oct 2019
Ca sa obtii fonduri europene nerambursabile pentru o afacere non-agricola in mediul rural trebuie sa stii multe, multe lucruri. In cele mai multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]