Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor de stat pentru intocmirea registrului genealogic, acordat fermelor de animale

de Idei de afaceri 05 Ian. 2015 3648
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Executivul a adoptat un proiect de Hotarare a Guvernului privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor, initiat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 Ajutorul de stat acopera partial sau integral costurile administrative aferente intocmirii si mentinerii registrului genealogic, precum si costurile aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului.

Ajutoarele sunt furnizate sub forma de servicii subventionate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, asa cum sunt definite la art.2 lit. b) si c) din proiect, respectiv, intreprinderilor individuale si familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care detin certificat de producator/atestat de producator, dupa caz, precum si persoanelor juridice, care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei de produse agricole, asa cum sunt prevazute in anexa nr. 1 la Regulamentul (UE) nr. 702/2014 al Comisiei.

Solicitantii ajutorului de stat sunt:
- asociatii sau organizatii de crescatori de animale care presteaza serviciile mentionate anterior;
- persoane juridice acreditate de catre ANARZ, pentru intocmirea si mentinerea registrelor genealogice ale raselor de animale si/sau pentru determinarea calitatii genetice a raselor de animale.

Intensitatea ajutorului de stat pentru efectuarea serviciilor mentionate este de pana la 100% din costurile administrative aferente intocmirii si mentinerii registrelor genealogice sau de pana la 70 % din costurile aferente testelor efectuate de terti sau in numele unor terti pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului, cu exceptia controalelor efectuate de proprietarul septelului si a controalelor de rutina cu privire la calitatea laptelui.

Valoarea ajutorului de stat, acordat pe cap de animal/an, pentru cheltuielile eligibile pentru intocmirea si mentinerea registrului genealogic, este de maximum 30 lei pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline si ecvine si de 10 lei pentru rasele de animale din speciile ovine, caprine si porcine.

Valoarea ajutorului de stat acordat pe cap de animal/an, pentru cheltuielile eligibile pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al septelului este de 80 lei, in cazul controlului performantelor productiei de lapte, si 20 lei, in cazul controlului productiei de carne, pentru rasele de animale din speciile taurine si bubaline, de 15 lei, in cazul controlului performantelor productiei de lapte, 5 lei, in cazul productiei de carne, 3 lei, in cazul productiilor de lana, pentru rasele cu lana fina, si 4 lei, in cazul productiei de pielicele, pentru rasele de animale din speciile ovine si caprine si de 10 lei, in cazul controlului performantelor de productie la rasele de animale din specia porcine.

Pentru anul 2015, cererile initiale anuale de solicitare a ajutoarelor de stat completate de catre solicitanti, avizate de catre ANARZ, se depun pana in data de 15 ianuarie.

Sursa: www.jurnaluldeafaceri.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: finantareajutor de statfermeferme de animaleregistru genealogiccresterea animalelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Surse de finantare: ce sunt si cum le gasesti pe piata romaneasca

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Chiar daca esti la inceput de drum sau esti implicat deja intr-un business, trebuie sa stii ca planul afacerii trebuie sustinut financiar, iar...

MIPE contribuie la sprijinirea IMM-urilor prin instrumente de finantare

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene contribuie decisiv la sprijinirea IMM-urilor, avand in vedere ca o pondere de 99% din IMM-urile din...

Finantare de pana la 200.000 lei pentru romanii din diaspora

de Bianca Tila
05 Aug 2022
Prin intermediul programului Start-Up Nation, romanii din diaspora pot obtine finantare de pana la 200.000 lei. Programul aflat la cea de-a treia...

Ajutor de stat. Sprijin financiar pentru firmele din industria prelucratoare

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Firmele din industria prelucratoare vor putea beneficia de un sprijin financiar din partea statului de pana la 200.000 de euro. Companiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]