Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantaj pentru patroni - in 2016 nu se mai impoziteaza tichetele cadou si cadouri

de Idei de afaceri 04 Dec. 2015 3923
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o veste buna atat pentru patroni cat si pentru anagajati. In 2016, firmele nu vor mai plati impozit catre stat pentru tichetele cadou si cadouri.

Conform reglementarilor din noul Cod fiscal, aplicabil din 2016, “nu se mai impoziteaza cadourile si tichetele cadou oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase".

Acesta masura promoveaza astfel implicarea companiilor in acordarea de astfel de stimulente angajatilor cu ocazia sarbatorilor. De asemenea, nu vor mai fi impozitate nici cadourile destinate copiilor si salariatelor.

In aceasta categorie exceptata de la impozitare se numara si cadourile si tichetele cadou oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie, singura conditie fiind ca valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie, sa nu fie mai mare de 150 lei.

In plus, beneficiile enuntate, respectand conditiile amintite, nu vor intra nici in baza de calcul al contributiilor sociale.

Prevederile care se aplica in acest moment stabilesc ca tichetele cadou se considera avantaje in natura sau bani si sunt astfel impozitate cu 16%. Din 2016 se vor deduce in limita de 5% si tichetele cadou.

Sursa: https://contabilul.manager.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: tichete cadoucadouimpozitimpozit ticheteimpozitarecod fiscal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Tinerii de pana in 25 de ani, scutiti de impozit pe salariu

de Idei de afaceri
14 Apr 2016
Conform unui proiect redactat in Parlament, tinerii in varsta de pana la 25 de ani vor fi scutiti 3 ani de la plata impozitului pe salariu, dupa...

Impozit redus pentru fermierii afectati de seceta si fenomene meteorologice nefavorabile

de Marinache Horia Cristian
10 Aug 2015
Fermierii afectati de seceta au posibilitatea data de lege de a beneficia de facilitati fiscale si de a plati impozite mai mici, daca pagubele sunt...

Ati inregistrat pagube in agricultura in 2013? Ati putea fi scutit de impozit pe venit pentru 2013!

de Victor Oancea
02 Iun 2014
In cazul agricultorilor care au inregistrat pagube in 2013, din cauza fenomenelor meteorologice s-ar putea aplica anularea impozitului pe venit...

Scutiri de impozite pentru fermierii afectati de calamitati?

de Ilinca Dobrescu
11 Mar 2014
Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor dezbate marti proiectul de lege care ar putea aduce scutiri de la plata impozitelor pentru fermierii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]