Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bani pentru a te intoarce in tara prin Diaspora ReSTART

de Florin Amariei 21 Sep. 2018 4496
4.3 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Diaspora ReSTART ii aduce acasa pe romanii cu spirit antreprenorial.

Romanii din Diaspora sunt tot mai interesati sa deruleze o activitate antreprenoriala in tara, cautand activ noi modalitati de a-si pune ideile de business in practica.
 
Astfel, in cursa pentru obtinerea finantarii din cadrul proiectului Diaspora ReSTART, au intrat 149 de persoane care, dupa efectuarea unor cursuri de formare antreprenoriala, au intocmit si depus planurile de afaceri, 60 dintre ele beneficiind de acces la o finantare nerambursabila de maximum 40.000 de euro.
 
Cei mai multi aplicanti sunt din Marea Britanie (33,3%) si Spania (28,3%), urmati de cei din Italia (11,67%), Franta (6,67%), Olanda (5%), Germania, Australia sau SUA (1,67%).
 
Cele mai multe afaceri vor fi infiintate in urmatoarele domenii: activitati ale portalurilor web (10%), intretinerea si repararea autovehiculelor (8.33%), restaurante (8,33%), activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea (8,33%), activitati de realizare a software-ului la comanda (5%).
 
68,33% dintre firme vor fi conduse de barbati si 31,67% de femei.
 
Dintre cele 60 de firme noi se vor infiinta in Regiunea Nord-Est , (26,67%), Regiunea Centru (21,67%) si Regiunea Nord-Vest (15%).
 
"Diaspora ReSTART este cel mai greu si cel mai frumos proiect implementat de mine pana in prezent. Am avut privilegiul de a interactiona direct cu peste 400 de romani plecati in afara tarii, de a le cunoaste povestile de viata si de a le oferi oportunitatea de a se intoarce si a crea valoare adaugata pe meleagurile natale. 
 
Pentru ca vorbim despre un concurs, din pacate doar 60 dintre acestia vor primi finantarea nerambursabila de 40.000 de euro, insa vreau sa reiterez angajamentul ferm al CNIPMMR de a oferi sprijin tuturor persoanelor care vor sa porneasa pe drumul plin de provocari dar si de satisfactii al antreprenoriatului. 
 
Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc tuturor persoanelor implicate direct in implementarea proiectului pentru efortul lor sustinut orientat exclusiv catre atingerea obiectivului global al acestui proiect si anume facilitarea intoarcerii acasa a romanilor", Oana Bara, manager de proiect CNIPMMR.
 
In continuare, cele 60 de noi firme vor participa la o sesiune de trei luni de mentorat unde isi vor consolida afacerea.

Citeste continuarea pe manager.ro


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: diaspora restartfinantare afaceri diasporabani pentru diasporaprogram finantare afaceri diaspora

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.3 din 5 - 15 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]